ΚΟΣΜΟΣ

Die Welt: Οι Έλληνες «σήκωσαν» 2,5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες

Περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι αυξανόμενες ανησυχίες πολλών Ελλήνων από τη νέα κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και του δημόσιου χρέους το Δεκέμβριο οδήγησαν πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αναφέρει η Die Welt με άρθρο στην online έκδοση της.

Αν και το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τέτοιο ενδεχόμενο συμπληρώνει η Die Welt.

Πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του Κόμματος της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου.

Η αστική τάξη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), στο πλαίσιο του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει, όμως, καλύψει τη διαφορά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί από κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες το Νοέμβριο σε τρεις.

Σχολιάζοντας την ατμόσφαιρα της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα η die Welt είναι επικριτική για το επίπεδο που επικρατεί τονίζοντας ότι η αριστερά καταγγέλλει ως «εγκληματική» την παρούσα κυβέρνηση που επιμένει στην πολιτική των μνημονίων στελέχη της οποίας όμως αποκαλούν «προδότες» του πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να βγάλουν την χώρα από την Ευρωζώνη.

Η γερμανική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Δημοκρατίας που ζητά συναίνεσή και υποστηρίζει ότι πρέπει να επικρατήσει το εθνικό συμφέρον επί του κομματικού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact