ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Εξετάζουμε χωρίς δραματοποιήσεις το σχέδιο Κάμερον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει «με ηρεμία και σύνεση» και «χωρίς να κλείσει την πόρτα» το σχέδιο που ανακοινώθηκε σήμερα από τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για να σταματήσει η συρροή στη Βρετανία μεταναστών από την ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Ο διάλογος «αρχίζει σήμερα» για να «εξετάσουμε αυτές τις απόψεις χωρίς να κάνουμε υπερβολικές δραματοποιήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Επιτροπή θέλει «να δει τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κλείσει την πόρτα», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για βρετανικές ιδέες και αποτελούν μέρος της συζήτησης, πρέπει να εξετασθούν χωρίς δραματοποιήσεις και να συζητηθούν με ηρεμία και σύνεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «παρακολουθεί το θέμα από κοντά, αυτός είναι που βρίσκεται σε επαφή», δήλωσε ακόμη ο κ. Σχοινάς. Ο Γιούνκερ, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα αποφασισμένος να κρατήσει τη Βρετανία μέσα στην ΕΕ, είχε συνομιλία με τον Κάμερον πριν από την ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού, διευκρίνισε.

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης και ευρωφοβικών ρευμάτων, ο Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο που έχει στόχο να περιορίσει τις κοινωνικές παροχές προς τους εργαζομένους που προέρχονται από την ΕΕ. Το σχέδιο προβλέπει προθεσμία τεσσάρων ετών πριν οι μετανάστες αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα προνόμια, όπως εκπτώσεις φόρου ή προγράμματα κοινωνικής στέγασης. Το μέτρο έχει κυρίως στόχο τους μη εξειδικευμένους εργαζομένους που προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να πει κατά πόσον οι προτάσεις αυτές είναι συμβατές με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ενώ ο ίδιος ο Κάμερον είχε δηλώσει πως θα απαιτήσουν την τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επισήμανε πάντως πως «έγκειται στους βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων να καταπολεμούν τις καταχρήσεις του συστήματος και η νομοθεσία της ΕΕ το επιτρέπει».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact