ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Εξετάζουμε χωρίς δραματοποιήσεις το σχέδιο Κάμερον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει «με ηρεμία και σύνεση» και «χωρίς να κλείσει την πόρτα» το σχέδιο που ανακοινώθηκε σήμερα από τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για να σταματήσει η συρροή στη Βρετανία μεταναστών από την ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Ο διάλογος «αρχίζει σήμερα» για να «εξετάσουμε αυτές τις απόψεις χωρίς να κάνουμε υπερβολικές δραματοποιήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Επιτροπή θέλει «να δει τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κλείσει την πόρτα», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για βρετανικές ιδέες και αποτελούν μέρος της συζήτησης, πρέπει να εξετασθούν χωρίς δραματοποιήσεις και να συζητηθούν με ηρεμία και σύνεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «παρακολουθεί το θέμα από κοντά, αυτός είναι που βρίσκεται σε επαφή», δήλωσε ακόμη ο κ. Σχοινάς. Ο Γιούνκερ, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα αποφασισμένος να κρατήσει τη Βρετανία μέσα στην ΕΕ, είχε συνομιλία με τον Κάμερον πριν από την ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού, διευκρίνισε.

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης και ευρωφοβικών ρευμάτων, ο Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο που έχει στόχο να περιορίσει τις κοινωνικές παροχές προς τους εργαζομένους που προέρχονται από την ΕΕ. Το σχέδιο προβλέπει προθεσμία τεσσάρων ετών πριν οι μετανάστες αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα προνόμια, όπως εκπτώσεις φόρου ή προγράμματα κοινωνικής στέγασης. Το μέτρο έχει κυρίως στόχο τους μη εξειδικευμένους εργαζομένους που προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να πει κατά πόσον οι προτάσεις αυτές είναι συμβατές με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ενώ ο ίδιος ο Κάμερον είχε δηλώσει πως θα απαιτήσουν την τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επισήμανε πάντως πως «έγκειται στους βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων να καταπολεμούν τις καταχρήσεις του συστήματος και η νομοθεσία της ΕΕ το επιτρέπει».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact