ΚΟΣΜΟΣ

Η φωτογραφία του διάσημου αθλητή, που δολοφονήθηκε από την ερωμένη του, όταν της ζήτησε να χωρίσουν

Ο Κλοντ Τόζερ ήταν ένα διάσημο πρόσωπο στην Αυστραλία. Πέθανε το καλοκαίρι του 1915. Ήταν μόλις εβδομάδες μετά την στρατολόγησή του στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Στρατιωτικοί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι έπεσε στη μάχη και τον Οκτώβριο του 1915, η είδηση δημοσιεύτηκε και στις εφημερίδες.

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε, όταν οι αξιωματικοί επισκέφτηκαν τους γονείς του, για να τους ενημερώσουν ότι τελικά ο γιος τους ήταν ζωντανός, αλλά χαροπάλευε στο νοσοκομείο. Το κρανίο του, σχεδόν είχε κοπεί στα δύο και οι γιατροί φοβούνταν να τον εγχειρήσουν. Για μέρες ήταν σε κώμα και όλα έδειχναν ότι θα πέθαινε. Τελικά, επέζησε και ανάρρωσε. Ήταν ένα θαύμα ενάντια σε κάθε πρόβλεψη των γιατρών.

Δρ. Κλοντ Τόζερ, ο αγαπημένος αθλητής των Αυστραλών

Η φωτογραφία του διάσημου αθλητή, που δολοφονήθηκε από την ερωμένη του, όταν της ζήτησε να χωρίσουν. Η φωτογραφία από τον τόπο του εγκλήματος, δημοσιεύθηκε 85 χρόνια μετά - Εικόνα1

Κλοντ Τόζερ

Πριν φύγει για τον πόλεμο, ο 25χρονος Κλοντ Τόζερ ήταν διάσημος στην Αυστραλία ως παίχτης του κρίκετ, ενός αθλήματος που μοιάζει με το αμερικάνικο μπέιζμπολ και είναι πολύ δημοφιλές στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και την Ινδία. Ήταν αρραβωνιασμένος και ετοιμαζόταν για μια λαμπρή καριέρα ως γιατρός. Όταν επέστρεψε από τον πόλεμο, είχε χάσει τον πατέρα του και την αρραβωνιαστικιά του από μια ξαφνική ασθένεια.

Για να ξεπεράσει τη θλίψη του, αφοσιώθηκε στο αγαπημένο του άθλημα, το κρίκετ και σύντομα οι επιδόσεις του τράβηξαν την προσοχή του κόσμου. Παράλληλα, εργαζόταν ως γιατρός. Μία από τις ασθενείς του ήταν μία γυναίκα που έμενε κοντά στο σπίτι του και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το όνομά της ήταν Ντόροθι Μορτ. Αν και ήταν παντρεμένη, ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τον Τόζερ, την πρώτη φορά που τον είδε. Στην αρχή, ο γιατρός δεν ανταποκρινόταν, αλλά σταδιακά ενέδωσε. Στα γράμματά του, της έγραφε: «Με έχεις ξεσηκώσει τόσο, μικρή κυρία, που τώρα είναι σαν να κάθεσαι πάνω σε ένα κοιμισμένο ηφαίστειο. Κανονικά είμαι πολύ συγκρατημένος, το ξέρω, γιατί προσπαθώ εδώ και χρόνια, αλλά για εσένα ο έλεγχός μου κοντεύει να εξαφανιστεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί».

Η σχέση τους κράτησε έξι μήνες, μέχρι τη στιγμή που ο γιατρός αποφάσισε να «σοβαρευτεί». Ανακοίνωσε στην Ντόροθι ότι έπρεπε να χωρίσουν, την 15η Δεκεμβρίου του 1920. Της είπε ότι επρόκειτο να αρραβωνιαστεί μια άλλη και η αντίδρασή της ήταν πολύ ήρεμη. Μερικές μέρες αργότερα, την 21η Δεκεμβρίου, του ζήτησε να έρθει για τελευταία φορά στο σπίτι, για να μιλήσουν. Ο Τόζερ πήγε, σίγουρος πως η συνάντηση θα κυλούσε ήρεμα. Δεν είδε το πιστόλι που κρατούσε η Ντόροθι, μέχρι που το σήκωσε και τον πυροβόλησε τρεις φορές. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κι η ίδια, αλλά αν και τραυματίστηκε σοβαρά στο στέρνο, δεν πέθανε. Αντιθέτως, ανέβηκε ψύχραιμα τις σκάλες μέχρι το υπνοδωμάτιό της και πήρε λάβδανο για τον πόνο. Εκεί τη βρήκε η υπηρέτριά της, μία ώρα αργότερα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact