ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα επιβεβαιώνει τον θάνατο Ρώσων και Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ

Το Κρεμλίνο καταγγέλλει επιθέσεις μαχητών προερχόμενες από την τουρκική ζώνη

Για πρώτη φορά επιβεβαίωσε σήμερα η Ρωσία πως είχε θύματα στην τελευταίες συγκρούσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοινώνοντας τον θάνατο στρατιωτών της σε επιθέσεις μαχητών στην περιοχή.

Επιθέσεις εναντίον ρωσικών στρατιωτικών θέσεων και εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται και προέρχονται από την ελεγχόμενη από την Τουρκία ζώνη στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Υπήρξε πρόσφατα επικίνδυνη αύξηση της έντασης και της βίας στην Ιντλίμπ» ανέφερε το Κρεμλίνο. «Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να γνωστοποιήσει αριθμό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια να συναντηθούν οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας και Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας με στόχο τη μείωση των εντάσεων στην Ιντλίμπ, πρόσθεσε όμως πως μια τέτοια συνάντηση μπορεί να οργανωθεί γρήγορα, εφόσον χρειαστεί.

Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης και συνήψε το 2018 συμφωνία με την Τουρκία για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Όμως η συμφωνία τους υφίσταται πιέσεις, όπως και η συνεργασία ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα σε άλλους τομείς.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 1.000 επιθέσεις μαχητών πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου και πως έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί εκατοντάδες Σύροι στρατιώτες και άμαχοι έξω από τη συριακή ζώνη αποκλιμάκωσης.

«Στην τουρκική ζώνη ευθύνης, η επιθετική δραστηριότητα αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται και οι επιθετικές ενέργειες στρέφονται εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας και ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στη Συρία» δήλωσε ο Πεσκόφ.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact