ΚΟΣΜΟΣ

Μπαίνει στον πόλεμο και το Ιράν

Φόβους για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή εκφράζονται μετά την παρέμβαση του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ «λυσσασμένο σκύλο» που διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να «εξοπλίσει» τους Παλαιστίνιους.

Σε ομιλία του, με την ευκαιρία του τέλους του Ραμαζανίου, που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ένας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή».

Επιθέσεις με πυραύλους

Στο μεταξύ τα ξημερώματα της Τρίτης ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, αναπληρωτή επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές μέσων ενημέρωσης της Χαμάς και δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα, ενώ ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, al-Aqsa.

Σε άλλες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν 16 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν ακόμα 50 άνθρωποι, δήλωσαν γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες.

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κέντρα. Ακόμα 7 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στην πόλη της Γάζας, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας.

Νετανιάχου: Παρατεταμένη εκστρατεία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.

Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Νεκροί και δέκα ισραηλινοί στρατιώτες

Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με ομάδα ενόπλων Παλαιστινίων που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

«Οι στρατιώτες του πεζικού Ντάνιελ Κέντμι (18 ετών), Μπάρκεϊ Ισάι Σορ (21), Σάγκι Ερέζ (19) και Ντορ Ντέρι (18) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της απόπειρας επίθεσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού στην οποία διευκρινίζεται ότι το όνομα του πέμπτου στρατιώτη δεν είναι ανακοινώσιμο και ότι 10 συνολικά στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες κατά τις συγκρούσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο, μέλος της ομάδας των ενόπλων που εισχώρησε στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο κιμπούτς του Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα.

Η Χαμάς από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση στο Νάχαλ Οζ και υποστήριξε ότι 10 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact