ΚΟΣΜΟΣ

Κατά φωνή κι ο… Κιμ!

Μια νέα φάρμα με κοτόπουλα επιθεώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, που χτίστηκε σε μια κομητεία νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, και ζήτησε βελτιώσεις σε αυτό που περιέγραψε ως ξεπερασμένη βιομηχανία πουλερικών, ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, το επίσημο κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποίησε την επίσκεψη αυτή ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Την περασμένη Δευτέρα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε επισκεφθεί το εργοτάξιο ενός νοσοκομείου-υπόδειγμα στην Πιονγκγιάνγκ και κατηγόρησε τους αξιωματούχους για τον κακό σχεδιασμό και τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Τα σχόλιά του ίσως υποδεικνύουν πως η χώρα του αγωνίζεται να εξασφαλίσει προμήθειες εν μέσω κυρώσεων και των lockdown λόγω κορωνοϊού.

Ευδιάθετος, με τσιγάρο στο χέρι και τους ακόλουθούς του να κρατούν σημειώσεις, ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Πάντως, στην επιθεώρησή του στο ορνιθοτροφείο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φάνηκε να έχει καλύτερη διάθεση. Σύμφωνα με το KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, που εμφανίστηκε με ανοιχτόχρωμα ρούχα, κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι του -παρά τις φήμες για εγχείρηση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε-, με τους ακόλουθούς του να γράφουν μανιωδώς στα μπλοκάκια τους, δήλωσε πως η εγκατάσταση θα παράγει «χιλιάδες τόνους νόστιμου και ποιοτικού κρέατος και δεκάδες εκατομμύρια νόστιμα και ποιοτικά αυγά κάθε χρόνο» και θα συμβάλλει σημαντικά στη διατροφή του λαού του.

Ο χαμογελαστός και ευδιάθετος Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η εγκατάσταση θα παράγει «νόστιμο κοτόπουλο και αυγά»
Περιέγραψε μάλιστα, την εγκατάσταση ως πρότυπο εκσυγχρονισμού των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην υπόλοιπη χώρα, την οποία περιέγραψε ως απαρχαιωμένη.

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα εδώ και δεκαετίες, ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται από χρόνια αποτυχιών πολιτικής, έναν ξεπερασμένο γεωργικό τομέα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από λιπάσματα και ξένη βοήθεια εν μέσω διεθνών κυρώσεων.

Διεθνείς οργανισμοί αναφέρουν πως ο μέσος Βορειοκορεάτης καταναλώνει σημαντικά λιγότερες θερμίδες από τις καθημερινές του ανάγκες και πως η διατροφή του στερείται ιδιαίτερα κρέατος, γάλακτος και άλλων πηγών πρωτεϊνών και λίπους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε την άρση των κυρώσεων κατά τη διάρκεια διπλωματικών συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018 και το 2019. Ωστόσο, οι συνομιλίες σταμάτησαν μετά τη δεύτερη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τον Φεβρουάριο του 2019.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact