ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγέλλουν την οικονομική πολιτική της Γαλλικής κυβέρνησης οι εργοδότες

Με πλακάτ στα χέρια, εκατοντάδες Γάλλοι επιχειρηματίες κατέκλυσαν σήμερα το Παρίσι, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ασυνήθιστης διαμαρτυρίας στους δρόμους, προκειμένου να καταγγείλουν την κυβερνητική οικονομική πολιτική, που «περιορίζει» την ανάπτυξη της οικονομίας, κατ’ αυτούς.

Με σφυρίγματα αποδοκιμασίας, πυροτεχνήματα και συνθήματα από τηλεβόες εκατοντάδες εργοδότες διαδήλωσαν στη γαλλική πρωτεύουσα κάνοντας πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για την πρώτη εδώ και 15 χρόνια κινητοποίηση του κλάδου τους.

Σύμφωνα με τη CGME, μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις των εργοδοτών, 6.000 επικεφαλής επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στο Παρίσι και 4.000 στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά). Μία αστυνομική πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα έφθασαν τους 2.200 ανθρώπους.

«(Βάζετε) λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απελευθερώστε τις επιχειρήσεις μας!», ή επίσης «δε σας κάναμε να καταλάβετε, θα σας κάνουμε να ακούσετε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ της πορείας ηγείτο ένα άρμα στο οποίο συμβολικά δέσποζε μια σιδεριά.

Οι τρεις μεγαλύτερες εργοδοτικές συνομοσπονδίες (CGPME, Medef και UPA) κάλεσαν σε μία εβδομάδα κινητοποιήσεων προκειμένου «να βγουν τα λουκέτα» από τη γαλλική οικονομία.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν από κοινού στα μέσα Νοεμβρίου, τα συνδικάτα κατήγγειλαν «μία πολιτική που προοδευτικά πνίγει τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους μέσω μίας συσσώρευσης χρεώσεων, περιορισμών, φόρων και κυρώσεων».

«Οι επιχειρηματίες νιώθουν απόγνωση και υποφέρουν μπροστά σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση», δήλωσε ο Ζαν-Εντ ντι Μενίλ, γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται κυρίως για τρία μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση: «τη ρύθμιση για τα βαρέα επαγγέλματα, την απαγόρευση να προσλαμβάνουν κάποιον για λιγότερες από 24 ώρες ανά εβδομάδα και την υποχρέωση να ενημερώνουν τους εργαζόμενους στην περίπτωση της μεταβίβασης της επιχείρησης».

Την 10η Δεκεμβρίου η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο ελπίζει ότι θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την απασχόληση.

Ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εκφράζουν επιφυλάξεις ότι θα τους βοηθήσει και διεκδικούν μια δραστική μείωση των φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact