ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 3 νεκροί στη Γερμανία – Η Ιταλία διαθέτει 25 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης

«Η βρετανική οικονομία είναι σε κατάλληλη θέση να διαχειριστεί την κατάσταση»

Η Γερμανία επιβεβαίωσε σήμερα τον τρίτο θάνατο που συνδέεται με τον κορονοϊό, καθώς απεβίωσε άλλος ένας ασθενής στην περιφέρεια του Χάινσμπεργκ στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Γερμανία ανέφερε 1.296 κρούσματα του ιού, σύμφωνα με τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες, Τρίτη, από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τον έλεγχο των ασθενειών.

Η Γερμανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα τους πρώτους δύο θανάτους στη χώρα που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αφού μια 89χρονη υπέκυψε στην πόλη Έσεν και ένας 78χρονος με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας απεβίωσε στην περιφέρεια του Χάινσμπεργκ

Η Ιταλία διαθέτει 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον κορονοϊό.

«Το ποσό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά θα χρησιμεύσει για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Με τα κονδύλια αυτά θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και η δημόσια υγεία.

Παράλληλα ο Κόντε υπογράμμισε ότι περιμένει τα αναλυτικά αιτήματα από τους περιφερειάρχες του ιταλικού βορρά, οι οποίοι ζητούν να κλείσουν όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στις περιοχές τους, με ακόμη αυστηρότερα μέτρα. Η ένωση Βιομηχάνων Λομβαρδίας, πάντως, έκανε γνωστό ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα αυτό και πως θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να μείνουν ανοικτά, για να μην καταρρεύσει ο τζίρος τους.

Μεθαύριο, τέλος, η ιταλική κυβέρνηση θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα πρώτα 12 από τα συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας.

«Η βρετανική οικονομία είναι σε κατάλληλη θέση να διαχειριστεί την κατάσταση»

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε σήμερα σε υπουργούς ότι ο προϋπολογισμός του, μαζί με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας, θα καταστήσει τη βρετανική οικονομία μια εξ αυτών που «είναι σε κατάλληλη θέση» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού.

Η τράπεζα μείωσε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και ανακοίνωσε στήριξη για τον τραπεζικό δανεισμό μερικές ώρες πριν ο Σουνάκ παρουσιάσει τον προϋπολογισμό που προβλέπει αυξημένες δαπάνες με στόχο να αποφευχθεί μια ύφεση λόγω του κοροναϊού.

Ύστερα από συνάντηση των βασικότερων υπουργών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σήμερα, το γραφείο του ανακοίνωσε ότι ο Σουνάκ παρουσίασε τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση «για να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις, το κοινό και αυτοί στις δημόσιες υπηρεσίες που εργάζονται στην πρώτη γραμμή απέναντι στον ιό θα λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται».

«Δήλωσε ότι παρόλο που ο αντίκτυπος της επιδημίας είναι αβέβαιος, έχουμε τα οικονομικά εργαλεία να ξεπεράσουμε την αναταραχή που προκαλείται από τον ιό και να οδηγήσουμε μπροστά τη χώρα», σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του Τζόνσον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact