ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ιάπωνας πολιτικός πούλησε μάσκες σε δημοπρασία στο ίντερνετ κι έβγαλε 76.000 ευρώ

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη αλλά τόνισε πως η τιμή στην οποία πωλήθηκαν οι μάσκες ήταν συμβατή με αυτήν της αγοράς

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα Ιάπωνας πολιτικός της περιφερειακής διοίκησης επειδή πούλησε μάσκες σε δημοπρασία που έκανε στο ίντερνετ από την οποία κέρδισε ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 76.000 ευρώ, την ώρα που η χώρα υποφέρει από έλλειψη μασκών λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Χιρογιούκι Μορότα, μέλος της περιφερειακής συνέλευσης της Σιζουόκα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης εισαγωγών, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προχωρήσει στη δημοπρασία αυτή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία παραδέχθηκε ωστόσο ότι ήταν λάθος η στιγμή που έγινε η δημοπρασία αυτή.

Ο Μορότα διευκρίνισε ότι έβγαλε σε δημοπρασία στο ίντερνετ δεκάδες φορές σε διάστημα ενός μήνα παρτίδες μασκών, ορισμένες περιείχαν 2.000 τεμάχια, κάνοντας τζίρο 8,88 εκατομμυρίων γεν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Κάθε παρτίδα πουλήθηκε μεταξύ των 34.000 και 170.000 γεν (291 ως 1.456 ευρώ), πρόσθεσε.

Ο Μορότα δήλωσε επίσης ότι είχε αγοράσει τον πολύτιμο αυτόν εξοπλισμό πριν από 10 χρόνια στην Κίνα έναντι 15 γεν το τεμάχιο (0,13 ευρώ), σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα Shizuoka Shimbun, ήτοι 30.000 γεν (257 ευρώ) για μια παρτίδα 2.000 μασκών.

«Πρόκειται για στοκ που είχε παραμείνει στην επιχείρησή μου για χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι καρπώθηκα αδικαιολόγητο κέρδος» σημείωσε. «Ωστόσο ως μέλος της συνέλευσης της νομαρχίας αισθάνομαι ηθική ευθύνη» πρόσθεσε.

Ο πολιτικός, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη αφότου δέχθηκε σωρεία επικρίσεων για τη δημοπρασία αυτή, δήλωσε ότι η τιμή στην οποία πωλήθηκαν οι μάσκες ήταν συμβατή με αυτήν της αγοράς.

Οι Ιάπωνες χρήστες του Ίντερνετ διαμαρτύρονται για την έλλειψη μασκών και υποψιάζονται ότι κάποιοι έχουν αγοράσει μεγάλες ποσότητες για να τις μεταπωλήσουν με σκοπό το κέρδος.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ζήτησε από τις πλατφόρμες δημοπρασιών στο ίντερνετ να αποθαρρύνουν την πώληση μασκών ή αντισηπτικών για τα χέρια προκειμένου να σταματήσει ο πλειστηριασμός τέτοιων προϊόντων.

Ο Μορότα δήλωσε παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να απαρνηθεί την πολιτική του θητεία στην περιφερειακή συνέλευση, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ως επικεφαλής της επιχείρησής του, στην οποία θα αντικατασταθεί από τη σύζυγό του. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την περιφερειακή κυβέρνηση της περιοχής του για να δωρίσει τα έσοδα της πώλησης αυτής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact