ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Μη στοκάρετε τρόφιμα» συμβουλεύει ο Πούτιν

Στη Ρωσία οκτώ άνθρωποι ανάρρωσαν ενώ έχουν γίνει 116.000 τέστ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα για να τα αποθηκεύουν στα σπίτια τους, καθώς όπως είπε υπάρχει επάρκεια προϊόντων στα καταστήματα. Την συμβουλή αυτή έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μαζί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν για την επάρκεια των ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα και για τις τιμές των προϊόντων, όπως και για το πώς παρακολουθούν on-line μέσα από τις βιντεοκάμερες των καταστημάτων του ελέγχους που γίνονται στα σημεία πώλησης.

«Ο κόσμος αγοράζει πολλά είδη τροφίμων, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι αρχές πραγματοποιούν ελέγχους όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς σε κάθε περιοχή της χώρας.

«Το κύριο είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ώστε να μην ξοδεύει χρήματα σε είδη διατροφής τα οποία στη συνέχεια θα αναγκασθεί να πετάξει» δήλωσε ο Μισούστιν, διαβεβαιώνοντας τους Ρώσους πολίτες ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα καταστήματα θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, όπως και για το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στη Ρωσία οκτώ άνθρωποι ανάρρωσαν από τον κορονοϊό

Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό και πήραν εξιτήριο έφθασε τους οκτώ, αναφέρεται στην ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης stopkoronovarius.rf, την οποία έχει δημιουργήσει η ρωσική κυβέρνηση για να ενημερώνεται ο κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα με τον κορονοϊό.

«Οκτώ άτομα ανάρρωσαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, στην οποία διευκρινίζεται ότι μεταξύ των οκτώ αυτών ατόμων είναι τρία, τα οποία είχαν μεταφερθεί στην Ρωσία από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στο οποίο υπήρξε έξαρση του κορονοϊού. Και τα τρία αυτά άτομα πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στην Ρωσία έχουν καταγραφεί 93 κρούσματα. Η πλειοψηφία των ασθενών παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Έχουν γίνει 116.000 τέστ κορονοϊού

Η ρωσική επιτροπή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) ανακοίνωσε σήμερα ότι στην χώρα έχουν γίνει 116.000 τέστ κορονοϊού.

Τα περισσότερα τέστ , σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, έγιναν σε άτομα που επέστρεψαν στην Ρωσία από χώρες που είχαν πληγεί από τον κορονοϊό.

Για να διαγνωσθεί η νόσος πρέπει να ληφθεί επίχρισμα σιέλου από τον φάρυγγα, ενώ τα αποτελέσματα της ανάλυσης μπορούν να γίνουν γνωστά σε δύο έως τέσσερις ώρες.

Εκτός των άλλων, η επιτροπή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια στη Ρωσία διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και επαρκείς ποσότητες, όπως και τους κατάλληλους ειδικούς.

Παράγονται 1.500.000 μάσκες ημερησίως

Ρωσικές εταιρείες παράγουν 1.500.000 μάσκες την ημέρα, ενώ λαμβάνονται μέτρα για να αυξηθεί η παραγωγή τους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορείου.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση στις εισαγωγές ιατρικών μασκών, τεστ διάγνωσης του κορονοϊού και ιατρικού εξοπλισμού από άλλες χώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact