ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πλήρη καραντίνα στην Αργεντινή

Πρώτος θάνατος στο Περού- Στα137 τα κρούσματα στον Παναμά, αναστέλλονται οι διεθνείς επιβατικές πτήσεις

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε υποχρεωτική καραντίνα για όλο τον πληθυσμό προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού!

Η καραντίνα θα ισχύσει τουλάχιστον από τα μεσάνυχτα σήμερα Παρασκευή 20ή ως την 31η Μαρτίου.

«Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο του περιορισμού ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως την 31η Μαρτίου και ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία «να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία» της Αργεντινής, πρόσθεσε ο πρόεδρος, που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης από το 2001.

Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής κατέγραφαν 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

Την ίδια ώρα, το Περού θρηνεί από χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο ασθενή που είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό στη χώρα, ενός 78χρονου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο «μετά λύπης του ανακοινώνει τον θάνατο ενός πρώτου ασθενούς εξαιτίας της μόλυνσής του από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19», αναφέρει το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι ο άνδρας, που είχε ιστορικό «αρτηριακής υπέρτασης», εισήχθη σε νοσοκομείο εσπευσμένα την Τρίτη έχοντας ήδη αναπνευστική ανεπάρκεια. Δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Το Περού, όπου η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα επέβαλε προχθές Τετάρτη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 20:00 ως τις 05:00, για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, κατέγραφε μέχρι χθες 234 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων επτά ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τέλος, οι αρχές του Παναμά έχουν καταγράψει 137 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ, αριθμό σημαντικά αυξημένο από τα 109 της προηγουμένης.

Ο πρόεδρος της χώρας Λαουρεντίνο Κορτίσο γνωστοποίησε πως αναστέλλονται για έναν μήνα όλες οι επιβατικές διεθνείς πτήσεις, από τις 23:59 της Κυριακής [τοπική ώρα· 05:59 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της χώρας όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα στην κεντρική Αμερική — ένας θάνατος μέχρι χθες — διευκρίνισε ότι οι εμπορευματικές πτήσεις, οι πτήσεις για ανθρωπιστικούς σκοπούς και οι πτήσεις εσωτερικού θα συνεχιστούν κανονικά «μέχρι νεοτέρας διαταγής».

Το διεθνές αεροδρόμιο Τοκούμεν στην πόλη του Παναμά είναι το πιο πολυσύχναστο της κεντρικής Αμερικής κι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Ο παναμαϊκός εθνικός αερομεταφορέας, η εταιρεία COPA, ανακοίνωσε ήδη την περασμένη εβδομάδα την μείωση του 80% της δραστηριότητάς της, κυρίως στο Τοκούμεν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact