ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος από την επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 44 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε τη Δευτέρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στην πόλη Νταματούρου στη βορειοανατολική Νιγηρία, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και μια ιατρική πηγή του νοσοκομείου Σάνι Αμπάτσα που βρίσκεται στην πόλη, 115 πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο μετά την επίθεση που διήρκησε αρκετές ώρες.

Επίσης σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές, ενώ ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αστυνομίας Εμανουέλ Οτζούκου δήλωσε ότι στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 38 αστυνομικοί. «Μεταξύ των αστυνομικών έχουμε 38 νεκρούς», ανακοίνωσε.

Από τους 115 νεκρούς που βρίσκονται στο νεκροτομείο όλοι φορούν πολιτικά ρούχα, ενώ δύο ήταν γιατροί. Επίσης μεταξύ των νεκρών είναι ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της πολιτείας Γιόμπε, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Νταματούρου, και τα δύο του παιδιά. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, ένα μέρος των υπόλοιπων θυμάτων ήταν αντάρτες.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων πρόσθεσε επίσης ότι 78 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 53 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα κανένας απολογισμός για την επίθεση που εξαπέλυσε μεγάλος αριθμός ενόπλων της Μπόκο Χαράμ τα ξημερώματα της Δευτέρας εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος. Μέλη ιδιωτικών πολιτοφυλακών που πολεμούν κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης στο Νταματούρου είχαν κάνει λόγο για περισσότερους από 40 νεκρούς μαχητές.

Ούτε ο στρατός ούτε η κυβέρνηση της πολιτείας Γιόμπε θέλησαν να σχολιάσουν τις σημερινές πληροφορίες περί 150 νεκρών.

Η πλειονότητα των αστυνομικών σκοτώθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας, δήλωσε ο Οτζούκου, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την ημέρα της επίθεσης.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν επίσης περιγράψει σκηνές «χάους», με συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών κοντά σε μια φυλακή όπου κρατούνται φερόμενα ως μέλη της Μπόκο Χαράμ και η οποία γειτνιάζει με την κατοικία του κυβερνήτη της πολιτείας Γιόμπε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact