ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος από την επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 44 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε τη Δευτέρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στην πόλη Νταματούρου στη βορειοανατολική Νιγηρία, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και μια ιατρική πηγή του νοσοκομείου Σάνι Αμπάτσα που βρίσκεται στην πόλη, 115 πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο μετά την επίθεση που διήρκησε αρκετές ώρες.

Επίσης σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές, ενώ ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αστυνομίας Εμανουέλ Οτζούκου δήλωσε ότι στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 38 αστυνομικοί. «Μεταξύ των αστυνομικών έχουμε 38 νεκρούς», ανακοίνωσε.

Από τους 115 νεκρούς που βρίσκονται στο νεκροτομείο όλοι φορούν πολιτικά ρούχα, ενώ δύο ήταν γιατροί. Επίσης μεταξύ των νεκρών είναι ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της πολιτείας Γιόμπε, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Νταματούρου, και τα δύο του παιδιά. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, ένα μέρος των υπόλοιπων θυμάτων ήταν αντάρτες.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων πρόσθεσε επίσης ότι 78 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 53 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα κανένας απολογισμός για την επίθεση που εξαπέλυσε μεγάλος αριθμός ενόπλων της Μπόκο Χαράμ τα ξημερώματα της Δευτέρας εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος. Μέλη ιδιωτικών πολιτοφυλακών που πολεμούν κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης στο Νταματούρου είχαν κάνει λόγο για περισσότερους από 40 νεκρούς μαχητές.

Ούτε ο στρατός ούτε η κυβέρνηση της πολιτείας Γιόμπε θέλησαν να σχολιάσουν τις σημερινές πληροφορίες περί 150 νεκρών.

Η πλειονότητα των αστυνομικών σκοτώθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας, δήλωσε ο Οτζούκου, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την ημέρα της επίθεσης.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν επίσης περιγράψει σκηνές «χάους», με συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών κοντά σε μια φυλακή όπου κρατούνται φερόμενα ως μέλη της Μπόκο Χαράμ και η οποία γειτνιάζει με την κατοικία του κυβερνήτη της πολιτείας Γιόμπε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact