ΚΟΣΜΟΣ

Μετανάστρια γέννησε μέσα σε σκάφος λίγο πριν από τη διάσωσή της ανοιχτά των Καναρίων Νήσων

Από την Αφρική ήταν τα 87 άτομα που επέβαιναν σε τρία αυτοσχέδια πλεούμενα τα οποία εντοπίστηκαν νότια της Μεγάλης Κανάριας

Ένα μωρό το οποίο μόλις είχε γεννηθεί βρίσκεται μεταξύ των 87 μεταναστών που διασώθηκαν ανοιχτά των ισπανικών Καναρίων Νήσων. Την πληροφορία μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή η ισπανική υπηρεσία θαλασσίων διασώσεων.

Οι 87 αυτοί μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική επέβαιναν σε τρία αυτοσχέδια πλεούμενα τα οποία εντοπίστηκαν νότια της Μεγάλης Κανάριας κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.

«Το νεογέννητο διασώθηκε. Η μαμά γέννησε μέσα στο σκάφος λίγο πριν από τη διάσωσή της», δήλωσε στο AFP μια εκπρόσωπος της ισπανικής υπηρεσίας θαλασσίων διασώσεων, προσθέτοντας ότι η μητέρα και το μωρό είναι «καλά στην υγεία τους», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον περασμένο μήνα, μια μετανάστρια από την Αφρική σημειώνεται πως είχε γεννήσει και αυτή το μωρό της εν πλω προς τις Κανάριες Νήσους, αλλά αυτό δεν επέζησε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισπανικής υπηρεσίας θαλασσίων διασώσεων, μεταξύ των 87 μεταναστών που διασώθηκαν τώρα βρίσκονται 30 γυναίκες, 6 μωρά και 4 παιδιά.

Το αρχιπέλαγος των Καναρίων ανοιχτά των ακτών του Μαρόκου κατέγραψε 708 αφίξεις μεταναστών τον Ιανουάριο, έναντι 40 τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επισημαίνει ότι πολλαπλασιάστηκαν σχεδόν κατά 18.

Η αύξηση αυτή προκαλεί φόβους στην Ισπανία για ένα νέο άνοιγμα «της διαδρομής των Καναρίων», που παρακάμπτει το Μαρόκο, την οποία είχαν ακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που είχαν αναχωρήσει από την Μαυριτανία στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Η επανάληψη αυτή συμπίπτει με τις προσπάθειες του Μαρόκου να αποθαρρύνει τους μετανάστες να χρησιμοποιούν το έδαφός του στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact