ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα Αναστασιάδη στην Άγκυρα

Μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Εύχομαι το συντομότερο δυνατόν να συνειδοτοποιήσει και η Τουρκία ότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει όφελος, όχι απλώς των Τουρκοκυπρίων, αλλά και των γειτόνων στην περιοχή, είναι να τερματίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να επιτρέψει μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος» τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στον τριμερή διάλογο Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου, ξεκαθαρίζει πως δεν στρεφεται εναντίον της όποιας τρίτης χώρας, υπονοώντας σαφώς την Τουρκία, την οποία καλεί να συμμετάσχει σε κοινές προσπάθειες για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και για τη δημιουργία κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επισημαίνει δε, πως η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα αποτελεί σημαντική παράμετρο του τριμερούς συνεταιρισμού.

Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει την πεποίθηση πως «η ανεύρεση υδρογονανθράκων δεν θα πρέπει ποτέ να αποτελεί την αιτία τριβής και συγκρούσεων(…)» αλλά αντίθετα «θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για όλους τους εμπλεκόμενους ώστε το συντομότερο δυνατόν να λυθεί το κυπριακό και να αποτελέσει την αιτία να μπορέσουμε μέσα από τη συνεργασία να δώσουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης και ευημερίας όχι μόνο του συνόλου του κυπριακού λαού, αλλά και των πολιτών των γειτονικών χωρών».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και του λαού, τη βαθύτατη εκτίμηση και ικανοποίηση για την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελλάδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνά η Κυπριακή Δημοκρατία και τονίζει ότι στο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, στη Λευκωσία, «κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, η ενότητα και συναντίληψη Αθηνών και Λευκωσίας και πως ο στρατηγικός μας στόχος είναι η επίλυση του Κυπριακού».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact