ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα Αναστασιάδη στην Άγκυρα

Μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Εύχομαι το συντομότερο δυνατόν να συνειδοτοποιήσει και η Τουρκία ότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει όφελος, όχι απλώς των Τουρκοκυπρίων, αλλά και των γειτόνων στην περιοχή, είναι να τερματίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να επιτρέψει μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος» τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στον τριμερή διάλογο Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου, ξεκαθαρίζει πως δεν στρεφεται εναντίον της όποιας τρίτης χώρας, υπονοώντας σαφώς την Τουρκία, την οποία καλεί να συμμετάσχει σε κοινές προσπάθειες για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και για τη δημιουργία κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επισημαίνει δε, πως η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα αποτελεί σημαντική παράμετρο του τριμερούς συνεταιρισμού.

Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει την πεποίθηση πως «η ανεύρεση υδρογονανθράκων δεν θα πρέπει ποτέ να αποτελεί την αιτία τριβής και συγκρούσεων(…)» αλλά αντίθετα «θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για όλους τους εμπλεκόμενους ώστε το συντομότερο δυνατόν να λυθεί το κυπριακό και να αποτελέσει την αιτία να μπορέσουμε μέσα από τη συνεργασία να δώσουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης και ευημερίας όχι μόνο του συνόλου του κυπριακού λαού, αλλά και των πολιτών των γειτονικών χωρών».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και του λαού, τη βαθύτατη εκτίμηση και ικανοποίηση για την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελλάδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνά η Κυπριακή Δημοκρατία και τονίζει ότι στο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, στη Λευκωσία, «κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, η ενότητα και συναντίληψη Αθηνών και Λευκωσίας και πως ο στρατηγικός μας στόχος είναι η επίλυση του Κυπριακού».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact