ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους: «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και κλιματιστικά»

Συναγερμός σήμανε κοντά στο χωριό Αντιφίλιπποι στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου όταν συνετρίβη αεροσκάφος τύπου Antonov κατέπεσε στην περιοχή μετά από φωτιά που πήρε ο κινητήρας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο πιλότος ζήτησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο είτε στην Καβάλα είτε στη Θεσσαλονίκη αλλά λίγο πριν φτάσει στο μικρό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας, χάθηκε το ίχνος του στο ραντάρ, με τους κατοίκους των χωριών Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του αεροσκάφους.

Η Πυροσβεστική έχοντας υπόψιν τη μεγάλη ποσότητα «επικίνδυνου υλικού» που βρίσκεται στο φλεγόμενο αεροσκάφος είχε ζητήσει να εκκενωθεί η περιοχή από κατοίκους και δημοσιογράφους σε ακτίνα του ενός χιλιομέτρου. Μάλιστα, όσοι βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής καλούνται να φορούν μάσκες όσοι είναι στην περιοχή εξαιτίας τοξικών αερίων.

O συντονιστής της επιχείρησης Μάριος Αποστολίδης κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους διότι υπάρχει η αίσθηση «καψίματος» σε μάτια και χείλη εξαιτίας των αερίων.

ΔΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο Πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους: «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και κλιματιστικά»

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου, κοντά στον τόπο της συντριβής, θα πρέπει να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα και τα κλιματιστικά στα σπίτια τους ώστε να αποτραπεί κάθε επαφή τους με τον αέρα της περιοχής, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο υψηλή είναι η τοξικότητα του φορτίου του αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από την πόλη Νις της Σερβίας και είχε προορισμό την Ιορδανία.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων της περιοχής θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα από την υπηρεσία 112 που θα στείλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact