ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν έτοιμος να διαλύσει το αμερικανικό Ναυτικό για χάρη των εμβολίων: «Ή εμβολιάζεστε ή απολύεστε»

Ο Τ.Μπάιντεν είναι διατεθειμένος να διαλύσει και το Ναυτικό των ΗΠΑ, απλά και μόνο για να περάσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό . Έτσι το αμερικανικό ναυτικό προειδοποίησε ότι τα μέλη του που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν για την Covid-19 θα αποβληθούν από τις τάξεις του, μια απειλή που το Πεντάγωνο απέφευγε μέχρι τώρα, μολονότι ο εμβολιασμός έχει καταστεί υποχρεωτικός.

«Δεδομένου ότι ο εμβολιασμός για την Covid είναι πλέον υποχρεωτικός για όλους τους στρατιωτικούς, το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν αν δεν έχει υποβληθεί και δεν έχει εγκριθεί κάποιο αίτημα εξαίρεσης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται μια τέτοια απειλή από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι απέφευγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις για τις κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν στους αρνητές του εμβολίου.

Το αμερικανικό ναυτικό διευκρίνισε ότι το 98% των 350.000 ενεργών μελών του έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 7.000 μέλη του απειλούνται με απόλυση.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι ανέφερε την Τρίτη ότι το 96,7% του περίπου 1,4 εκατομμυρίου Αμερικανών στρατιωτών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αν συμπεριληφθούν και οι έφεδροι, το ποσοστό πέφτει στο 80%.

Στην περίπτωση που ο αμερικανικός στρατός και αεροπορία υιοθετήσουν την ίδια τακτική με το ναυτικό απειλούνται με απόλυση έως και 46.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Τζον Νάουελ, η Covid-19 ευθύνεται για 164 θανάτους στο Πολεμικό Ναυτικό (συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτό ενεργά μέλη, έφεδροι, πολιτικοί υπάλληλοι, συγγενείς και άλλοι). Από αυτούς τους ανθρώπους οι 144 δεν ήταν εμβολιασμένοι ενώ για τους υπόλοιπους 20 είναι άγνωστο αν είχαν εμβολιαστεί ή όχι.

Η ηγεσία του ναυτικού έδωσε διορία μέχρι τις 28 Νοεμβρίου σε όλα τα ενεργά μέλη του να εμβολιαστούν πλήρως, δηλαδή να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου το αργότερο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα απολυθούν «τιμητικά», κάτι που σημαίνει ότι θα λάβουν τη στρατιωτική σύνταξή τους αλλά ενδέχεται να υποχρεωθούν να αποζημιώσουν το σώμα για ένα μέρος του κόστους της εκπαίδευσής τους. Εκείνοι που θα εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για ιατρικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους μπορεί να αναγκαστούν να αναλάβουν άλλα καθήκοντα από αυτά που έχουν σήμερα.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει λάβει τα πιο δραστικά μέτρα κατά της Covid-19, λόγω του κινδύνου μετάδοσης του νέου κορωνοϊού πάνω στα πολεμικά πλοία και ιδίως στα υποβρύχια. Πέρσι, το αεροπλανοφόρο USS Roosevelt καθηλώθηκε για πολλές εβδομάδες στο Γκουάμ όταν προσβλήθηκε από την Covid-19 περίπου το ¼ των 4.865 μελών του πληρώματός του και ένας από τους ασθενείς πέθανε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact