ΚΟΣΜΟΣ

Οι άγνωστες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο -Αγκαλιά με γυναίκες, φορώντας γιρλάντες με λουλούδια [εικόνες]

Για δύο δεκαετίες κρατούσε ένα μικρό θησαυρό στο συρτάρι του γραφείου του ένας Καναδός. Οταν αγόραζε μερικά αρνητικά φωτογραφιών στην Κούβα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι έπαιρνε στα χέρια του άγνωστο υλικό για τον Φιντέλ Κάστρο, που δεν είχαν δημοσιευθεί έως τώρα. Και το ανακάλυψε τυχαία.

Ο Φιντέλ Κάστρο σε εκδρομές για ψάρεμα, αγκαλιά με γυναίκες, φορώντας γιρλάντες από λουλούδια στο λαιμό του. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις φωτογραφίες που αγοράστηκαν από τον προσωπικό φωτογράφο του Κάστρο, Αλμπέρτο Κόρντα για μόλις 20 δολάρια, σε ένα παζάρι στην Αβάνα, πριν από περίπου 20 χρόνια.

«Αγόρασα τα αρνητικά από έναν γκριζομάλλη σε ένα παζάρι, το 1993, αλλά δεν είχα ιδέα τι έπαιρνα γιατί οι εικόνες ήταν τόσο μικρές», λέει ο Ρον Τέλπνερ, ο 64χρονος Καναδός που είχε το «θησαυρό» στα χέρια του. «Μου είπε ότι είχε υπάρξει ο προσωπικός φωτογράφος του Κάστρο αλλά δεν τον πίστεψα, νόμιζα ότι απλά ήθελε να κερδίσει μερικά δολάρια», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Κόρντα.

Ο Τέλπνερ ανακάλυψε την αξία των φωτογραφιών, όταν πρόσφατα διάβασε στην εφημερίδα ότι παρόμοι υλικό, του ίδιου φωτογράφου, πουλήθηκε για 50.000 δολάρια. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω, οπότε πήγα σε κάποιους οίκους δημοπρασίας και σε έναν από αυτούς μου είπαν ότι και οι δικές μου φωτογραφίες μπορούσαν να πιάσουν ανάλογη τιμή», λέει ο Καναδός.

Οι 30 ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κυρίως την περίοδο 1957-1979. Ανάμεσά τους, πέρα από εκείνες που δείχνουν ένα πιο χαλαρό πρόσωπο του Κάστρο, είναι μία στην οποία πίνει ένα ποτήρι coca cola, στα εγκαίνια του εργοστασίου εμφιάλωσης στην Αβάνα, ενώ σε άλλη είναι δίπλα στον Τσε Γκεβάρα καθώς υποδέχονται τον δικτάτορα της Ινδονησίας, Σουχάρτο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact