ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αυστριακοί ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την αντίδραση των πολιτών

Η αυστριακή κυβέρνηση δεν σχεδιάζει προς το παρόν την λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου και τα έως τώρα μέτρα περιορισμού της εξόδου τυγχάνουν καλής αποδοχής και τηρούνται από τον πληθυσμό.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, τα κρούσματα δεν αφορούν υπερήλικες ανθρώπους, αλλά μέσης ηλικίας, που σημαίνει, όπως είπε, ότι έως τώρα μπόρεσε να αποφευχθεί να προσβληθούν από τον κορονοϊό πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, και σε αντίθεση με την Ιταλία οι περισσότεροι από τους ασθενείς του Covid-19 στην Αυστρία είναι νεότερης ηλικίας και αυτό πρέπει να διατηρηθεί.

«Τώρα είναι σημαντικό να μην κάνουμε πίσω και μετά ελπίζω έντονα πως αυτό θα είναι ορατό στα στατιστικά στοιχεία μέχρι το Σαββατοκύριακο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούντολφ Άνσομπερ, ανακοινώνοντας ότι θέλει να γίνει προμήθεια «εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον τεστ» για την Αυστρία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα ανέρχονταν έως σήμερα στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) σε 1.332, με τις εξετάσεις ύποπτων κρουσμάτων που έχουν διενεργηθεί έως τώρα να έχουν φτάσει τις 10.278, εννέα από τους ασθενείς έχουν θεραπευτεί, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν καταλήξει.

Τα περισσότερα κρούσματα, 328, ήταν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο ισχύουν από προχθές μέτρα μερικής απαγόρευσης εξόδου.

Ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια: Άνω Αυστρία με 248 κρούσματα, Κάτω Αυστρία (216), Στυρία (171), Βιέννη (166), Φόραλμπεργκ (99), Σάλτσμπουργκ (66), Καρινθία (27) και Μπούργκενλαντ (11).

Σύλληψη 3 ανδρών στην Ουκρανία που έκλεψαν 100.000 μάσκες

Τρεις άνδρες που φέρονται ότι έκλεψαν 100.000 προστατευτικές μάσκες, εν μέσω της κρίσης του νέου κορονοϊού, συνελήφθησαν στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί μεταπωλητές μασκών δέχτηκαν επίθεση από τους δράστες, οι οποίοι τους έκλεψαν το εμπόρευμα. Επίδοξοι αγοραστές έκλειναν ραντεβού με τους μεταπωλητές για να παραλάβουν τις μάσκες, όμως κάθε φορά η συναλλαγή διακοπτόταν όταν έφτανε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια ομάδα ανδρών. Οι δράστες κρατούσαν αντικείμενα που έμοιαζαν με όπλα, ανέφερε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, οι «ένοπλοι» δήλωναν ότι ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανάγκαζαν εμπόρους και αγοραστές να πέσουν στο έδαφος, άρπαζαν τις μάσκες και εξαφανίζονταν.

Οι συλληφθέντες, όλοι τους άνδρες ηλικίας από 26 έως 42 ετών, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 10 ετών. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 44.000 ευρώ περίπου.

Οι ιατρικές μάσκες έχουν γίνει σπάνιο είδος στην Ουκρανία, η οποία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση της ασθένειας Covid-19. Είναι σχεδόν αδύνατον να τις αγοράσει κανείς στα φαρμακεία και η τιμή τους έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα στην Ουκρανία είναι επτά και ένας από τους ασθενείς απεβίωσε. Σήμερα, όλα τα εστιατόρια, πολιτιστικοί χώροι, εμπορικά κέντρα έκλεισαν ενώ από αύριο θα διακοπεί η λειτουργία στα τρία δίκτυα του μετρό της χώρας, καθώς και τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και τρένων.

Πολλοί επιχειρηματίες έχουν ανακοινώσει ότι θα δωρίσουν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact