ΚΟΣΜΟΣ

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της Μασσαλίας προκαλούν: Ποζάρουν με δεσμίδες 50ευρα, ναργιλέδες και ναρκωτικά [εικόνες]

Σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της Γαλλίας οι κρατούμενοι φαίνεται να έχουν πάρει το πάνω χέρι και να κυριαρχούν στην φυλακή απέναντι στους, αδύναμους να αντιδράσουν, δεσμοφύλακες. 

Στην Γαλλία, που συχνά κατηγορήθηκε ότι έχει ένα από τα πιο αυστηρά σωφρονιστικά ιδρύματα, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει. Οι κρατούμενοι των φυλακών έφταιξαν μια σελίδα στο Facebook όπου δημοσίευσαν φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή τους στις φυλακές Μπομέτ της  Μασσαλίας. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τους κρατουμένους να ποζάρουν χαμογελώντας κρατώντας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ,να καπνίζουν ναργιλέ ή χασίς ή να ποζάρουν γυμνόστηθοι στους διαδρόμους και στα μπάνια της φυλακής. 

Οι φυλακές της Μπομέτ 

Η σελίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης καθώς την ακολούθησαν πάνω από 5.000 άτομα πριν πέσει θύμα της επιτυχίας της. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντελήφθησαν την δημιουργία της σελίδας και ανάγκασαν τον κρατούμενο να την αποσύρει. Βέβαια αυτό αρκούσε για να ξεσπάσει το σκάνδαλο και να αποφασίσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην φυλακή να καταγγείλουν την ανυπόφορη κατάσταση στην φυλακή. Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους , οι 181 δεσμοφύλακες είναι πολύ λίγοι για να ελέγξουν τους 2149 κρατούμενους. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ελευθερία μερικών κρατουμένων που έχουν κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν με τους οικείους τους έξω από την φυλακή και τους υποδεικνύουν τις λιγότερο φυλαγμένες γωνίες της φυλακής από όπου μπορούν να τους προμηθεύσουν ναρκωτικά τα οποία εμπορεύονται μέσα στην φυλακή. Οι δεσμοφύλακες καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού που έχει επίσης ως αποτέλεσμα την προμήθεια μαχαιριών που χρησιμοποιούνται για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Οι γαλλικές αρχές διέταξαν ένορκη διοικητική έρευνα για τις συνθήκες στην φυλακή προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και παρά τις διαμαρτυρίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων για έλλειψη προσωπικού που επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές στην φυλακή. 

    

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact