ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Η αστυνομία από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου μπαίνει σε λειτουργία “υψηλού συναγερμού”»

Η ουκρανική αστυνομία, ανέφερε σήμερα Δευτέρα πως από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου, η αστυνομία μπαίνει σε λειτουργία «υψηλού συναγερμού», ο αριθμός των περιπολιών θα αυξηθεί ενώ θα αναπτυχθούν κέντρα αντιμετώπισης καταστάσεων.

«Από τις 14 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου του 2022, το προσωπικό της αστυνομίας περνά σε ενισχυμένο καθεστώς λειτουργίας», τονίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, το ενισχυμένο καθεστώς προβλέπει αύξηση του αριθμού των περιπολιών για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης στους δρόμους και επιπρόσθετα κέντρα αντιμετώπισης καταστάσεων θα αναπτυχθούν για γρήγορη παρακολούθηση της κατάστασης στην χώρα. Επιπλέον, η αστυνομία θέτει υπό την προστασία της, επιπλέον κρίσιμες υποδομές και Αρχές.

Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής. Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι δεν απειλεί κανέναν και πως ότι την ίδια στιγμή, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που την θεωρεί ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Η Μόσχα έχει επίσης τονίσει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.

Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της συμμαχίας. Η Μόσχα έχει προσφέρει προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, προτείνοντας όρια στην ανάπτυξη στρατευμάτων και πυραύλων και προτείνοντας το μπλοκ να σταματήσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο η συμμαχία επισημαίνει ότι θα διατηρεί την πολιτική «ανοικτών θυρών».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact