ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Η αστυνομία από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου μπαίνει σε λειτουργία “υψηλού συναγερμού”»

Η ουκρανική αστυνομία, ανέφερε σήμερα Δευτέρα πως από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου, η αστυνομία μπαίνει σε λειτουργία «υψηλού συναγερμού», ο αριθμός των περιπολιών θα αυξηθεί ενώ θα αναπτυχθούν κέντρα αντιμετώπισης καταστάσεων.

«Από τις 14 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου του 2022, το προσωπικό της αστυνομίας περνά σε ενισχυμένο καθεστώς λειτουργίας», τονίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, το ενισχυμένο καθεστώς προβλέπει αύξηση του αριθμού των περιπολιών για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης στους δρόμους και επιπρόσθετα κέντρα αντιμετώπισης καταστάσεων θα αναπτυχθούν για γρήγορη παρακολούθηση της κατάστασης στην χώρα. Επιπλέον, η αστυνομία θέτει υπό την προστασία της, επιπλέον κρίσιμες υποδομές και Αρχές.

Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής. Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι δεν απειλεί κανέναν και πως ότι την ίδια στιγμή, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που την θεωρεί ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Η Μόσχα έχει επίσης τονίσει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.

Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της συμμαχίας. Η Μόσχα έχει προσφέρει προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, προτείνοντας όρια στην ανάπτυξη στρατευμάτων και πυραύλων και προτείνοντας το μπλοκ να σταματήσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο η συμμαχία επισημαίνει ότι θα διατηρεί την πολιτική «ανοικτών θυρών».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact