ΚΟΣΜΟΣ

Οβίδες πυροβολικού έπληξαν το Ντόνετσκ

Ένα 12χρονο αγόρι και μια 55χρονη γυναίκα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού εναντίον του Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή την 5η Σεπτεμβρίου.

Οι διοικητικές αρχές του Ντόνετσκ που θεωρείται το προπύργιο των αυτονομιστών, ανέφεραν ότι το παιδί σκοτώθηκε καταμεσής του δρόμου, ενώ η γυναίκα χτυπήθηκε από μια οβίδα η οποία έπεσε μέσα στο διαμέρισμά της σε μια περιοχή η οποία τις τελευταίες ημέρες σφυροκοπείται από πυρά πυροβολικού.

«Μια οβίδα τη χτύπησε απευθείας» ανέφερε ο γιος της άτυχης γυναίκας. «Δεν ξέρω γιατί δεν χτυπήθηκα και εγώ. Στεκόμουν δίπλα της.
Μόνο στο λαιμό μου ένιωσα ελαφρώς ένα κάψιμο», συμπλήρωσε.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι είδε μια λίμνη αίματος και έναν κρατήρα στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 12χρονος στην περιοχή Κιουμπουσχέβσκι.

Οι κάτοικοι είπαν ότι ο μικρός έτρεχε προς ένα καταφύγιο όταν τον χτύπησε η βόμβα. Από τον σφοδρό βομβαρδισμό χτυπήθηκαν πολλά κτίρια στην ίδια περιοχή μεταξύ των οποίων και ένα παιδιατρικό νοσοκομείο: μια οβίδα έπληξε την οροφή του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά μέσο όρο 13 άνθρωποι, στρατιώτες, αντάρτες και άμαχοι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από την επίσημη κατάπαυση του πυρός η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των ουκρανικών αρχών των αυτονομιστών και της Ρωσίας. Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και οι αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση των όρων της ανακωχής.

Περισσότεροι από 4.300 μαχητές και άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών τον περασμένο Απρίλιο. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, κυρίως μέσα στους τελευταίους δυο μήνες, ανέφερε ο ΟΗΕ την 20ή Νοεμβρίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact