ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» των Ελβετών σε νέο περιορισμό της μετανάστευσης

Οι Ελβετοί είπαν «όχι» σε ένα νέο περιορισμό της μετανάστευσης, που προτεινόταν αυτή τη φορά στο όνομα της οικολογίας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα δημοψηφισμάτων που οργανώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, όπως μετέδωσε η δημόσια ελβετική τηλεόραση.

Οι Ελβετοί απέρριψαν επίσης τις δύο άλλες πρωτοβουλίες που είχαν τεθεί σε δημοψήφισμα: την κατάργηση ενός φορολογικού προνομίου που έχουν οι πλούσιοι ξένοι στη χώρ, και τη μαζική αγορά χρυσού από την ελβετική κεντρική τράπεζα, όπως φαίνεται από τις εκτιμήσεις του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων της Βέρνης GfS και τα πρώτα αποτελέσματα από ορισμένα από τα 26 καντόνια.

Για να γίνονταν δεκτές οι πρωτοβουλίες, έπρεπε να κερδίσουν μια διπλή πλειοψηφία, των ψηφοφόρων και των καντονιών.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «ΤάγκεσΑντσάιγκερ», η πρωτοβουλία για τον περιορισμό της μετανάστευσης στο όνομα της οικολογίας, η οποία αποκλήθηκε Ecopop, καταψηφίσθηκε από το 74% των Ελβετών και αυτή για τις αγορές χρυσού από το ίδιο ποσοστό εκλογέων.

Τα αποτελέσματα του καντονιού της Γενεύης είναι ήδη γνωστά: είπε «όχι» στον περιορισμό της μετανάστευσης και επίσης «όχι» στις δύο άλλες πρωτοβουλίες.

Το σύστημα άμεσης δημοκρατίας της Ελβετίας δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να επιβάλλουν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων εφόσον καταφέρνουν να συγκεντρώσουν αρκετές υπογραφές.

Η πρωτοβουλία «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας» προτάθηκε από το δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα που εκφράζει ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα πώλησε στο παρελθόν υπερβολικά πολύ από το χρυσό της. Το μέτρο θα υποχρέωνε την ελβετική κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα αποθέματά της σε χρυσό στο 20% από 8% που είναι τώρα, περιπλέκοντας την πολιτική της σε μια περίοδο που η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να υποστηρίξει την ισοτιμία του 1,20 ευρώ για το ελβετικό φράγκο, που επιβλήθηκε κατά την κορύφωση της κρίσης του ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact