ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ για το προσφυγικό στην Ελλάδα

Ανεύθυνη η Ευρώπη να διαχειριστεί το προσφυγικό…

Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Πειραιά και σε άλλα σημεία της Αθήνας, ενώ ασφυκτική είναι και η κατάσταση στην Ειδομένη.

Λεωφορεία με αφγανούς πρόσφυγες κατευθύνονται προς την Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα λεωφορεία με μετανάστες οδεύουν προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, τα οποία όμως έχουν σταματήσει κατόπιν εντολής της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Εθνικής Οδού.

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν σύμφωνα με πληροφορίες να ανοίξουν αθλητικοί χώροι σε διάφορες περιοχές της χώρας κάτι που σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, με την εκπρόσωπο της Κομισιόν Νατάσα Μπερτρό να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο ξέσπασμα ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδας, εξαιτίας των ολοένα αυξανόμενων προσφυγικών ροών.

Η κ. Μπερτρό μιλώντας κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες παραδέχτηκε πως «η κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Και πρόσθεσε: «Η Επιτροπή έχει στείλει εκπροσώπους της στην Ελλάδα για να ερευνήσουν ποιες είναι οι ανθρωπιστικές ανάγκες μέσα στις επόμενες ημέρες και να ενημερώσουν την Επιτροπή σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, για την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Την ίδια στιγμή, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Κομισιόν εξετάζει τρόπους εναλλακτικής χρηματοδότησης για την υποστήριξη του μεγάλου αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που καταφθάνουν κατά κύματα και ενδέχεται να παραμείνουν εντός της ελληνικής Επικράτειας σε περίπτωση που κάποιες χώρες της ΕΕ κλείσουν τα σύνορά τους.
Ειδικότερα, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη χρηματοδότηση να αναλάβουν διεθνείς οργανισμοί που ασχολούνται με την μετανάστευση.


Πρόσφυγες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα από LAMIASTARGR

Ενοχλημένη η Κομισιόν αλλά και η ολλανδική προεδρία της ΕΕ για τη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη (23/02/2016) με πρωτοβουλία της Αυστρίας και με τη συμμετοχή της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Βουλγαρίας, αλλά όχι της Ελλάδας, η κ. Μπερτρό είπε πως η «Επιτροπή είναι ενήμερη, αλλά δεν είναι όμως προσκεκλημένη».

«H Επιτροπή επιθυμεί τη συνεργασία όλων των χωρών του Βαλκανικού Διαδρόμου» δήλωσε η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό. «Η Επιτροπή είναι ενήμερη για τη συνάντηση αυτή. Η θέση της Επιτροπής είναι πάντα η ίδια. Θα θέλαμε όλες οι χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου να συνεργάζονται», απάντησε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact