ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτος νεκρός στη Σουηδία από τον κορονοϊό – Στα 456 τα κρούσματα στη Βρετανία

Οι πρώτες δυο περιπτώσεις στην Ονδούρα

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού, με ένα νοσοκομείο στη Στοκχόλμη να ανακοινώνει πως ένας ηλικιωμένος ασθενής υπέκυψε στην εντατική.

«Ο ασθενής είχε τον Covid-19 καθώς και μια υποκείμενη ασθένεια», ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα στην Χούντινγκε, έξω από τη σουηδική πρωτεύουσα.

Στη σκανδιναβική χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 436 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα σήμερα η κρατική υπηρεσία υγείας ζήτησε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις ανω των 500 ατόμων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

 Στα 456 τα κρούσματα στη Βρετανία με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στους 456, από τα 373 που ήταν χθες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος στους έξι. Παράλληλα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό στο Κοινοβούλιο, δήλωσε πως η επιδημία του κορονοϊού θα έχει «σημαντική αλλά προσωρινή» επίπτωση στη βρετανική οικονομία.

Η επιδημία θα αναγκάσει μέχρι «το ένα πέμπτο» του βρετανικού εργατικού δυναμικού να εργαστεί από το σπίτι, διαταράσσοντας παράλληλα την αλυσίδα εφοδιασμού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι δηλώσεις του Σουνάκ έγιναν λίγες ώρες μετά την μείωση της Τράπεζας της Αγγλίας των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε μια προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων από την επιδημία.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα κρατήσει διαθέσιμα 5 δισεκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση του βρετανικού συστήματος υγείας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Σημείωσε πως θα διατεθούν περισσότερα χρήματα αν κριθεί αναγκαίο.

Τα πρώτα δύο κρούσματα κατέγραψε η Ονδούρα

Η Κολομβία και η Αργεντινή θα θέτουν σε καραντίνα όσους φθάνουν από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού, κυρίως την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του Covid-19 στο έδαφός τους.

Η Μπαγοτά ανακοίνωσε ότι θέτει σε απομόνωση όσους έρχονται από την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία, και τη Γαλλία. Το Μπουένος Άιρες πρόσθεσε στον κατάλογο αυτόν τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και το Ιράν.

«Λαμβανομένων υπόψη των μέτρων καραντίνας που έχουν θεσπισθεί από την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, η κυβέρνηση επέλεξε την προληπτική απομόνωση των ανθρώπων που προέρχονται από τις προαναφερόμενες χώρες προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία», εξήγησε ο αρχηγός του κράτους, Ιβάν Ντούκε, στο Twitter.

Η Κολομβία κατέγραψε στις 6 Μαρτίου το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού σε μια ταξιδιώτισσα ηλικίας 19 ετών, η οποία έφθασε στην Μπογκοτά από το Μιλάνο της Ιταλίας, όπου σπουδάζει.

Στην Αργεντινή, το πρώτο και μοναδικό θανάσιμο κρούσμα κορονοϊού είναι ένας άνδρας 64 ετών ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Γαλλία και πέθανε στις 8 Μαρτίου.

«Δεν είναι ένα εθελοντικό μέτρο, δεν είναι μια σύσταση. Αν κάποιος δεν το τηρήσει, θα θεωρείται αδίκημα, γιατί θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Delta.

Ο Φερνάντες είπε πως η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε ισχύ πιο ειδικά μέτρα για όσους φθάνουν από την Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό. «Εξετάζουμε αν θα αναστείλουμε την είσοδο ανθρώπων που έρχονται από την Ιταλία. Χθες (την Τρίτη) το συζητήσαμε και θα αποφασίσουμε τις ερχόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Χθες, η Χιλή ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα όσους προέρχονται από την Ισπανία και την Ιταλία στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας.Εξάλλου, η Ονδούρα επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού στο έδαφός της, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας σε μια ανακοίνωση. Ο κορονοϊός πλήττει στο εξής 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη Βραζιλία στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο Καναδάς αποδεσμεύει 1 δισεκ. δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση ενός ταμείου ύψους ενός δισεκ. δολαρίων Καναδά (640 εκατομμύρια ευρώ) για να στηρίξει την οικονομία του Καναδά απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού.

Το ταμείο αυτό «θα προσφέρει χρηματοδότηση στις επαρχίες και στις περιοχές ώστε να τα βοηθήσει να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο και να περιορίσουν τους κινδύνους για τους Καναδούς», είπε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού πλησιάζει τα 100 σήμερα στη χώρα, που μετρά έναν νεκρό από την ασθένεια.

Στόχος του ταμείου είναι κυρίως να ενισχύσει τα συστήματα υγείας των επαρχιών της χώρας και να βοηθήσει οικονομικά τους Καναδούς που αναγκάζονται να τεθούν σε απομόνωση εξαιτίας του ιού. «Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη θέση εργασίας του, αν χρειασθεί να μπει σε καραντίνα», είπε ο Τριντό.

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι σημαντική, αλλά προετοιμαζόμαστε να κάνουμε περισσότερα», επέμεινε ο Τριντό, αναφέροντας ότι θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις εντός των προσεχών ημερών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact