ΚΟΣΜΟΣ

Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες]

Δεν ήταν επιχειρηματίας χτυπημένος από την κρίση, αλλά άνεργος με ψυχολογικά προβλήματα που έκανε χρήση ναρκωτικών ο άνθρωπος που έριξε το γεμάτο εκρηκτικά αυτοκίνητό του στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με μεγάλες εφημερίδες της Ισπανίας, πρόκειται για τον 37χρονο Ντανιέλ Πέρεθ Μπερλάνγκα, ο οποίος συνελήφθη αφού εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στα γραφείου του Μαριάνο Ραχόι.

Το πορτ μπαγκάζ του ΙΧ του ήταν γεμάτο με φιάλες βουτανίου, 15 κιλά αμμωνίας και ένα κουτάκι με πυροκροτητές έτοιμους να εκραγούν και με αυτό το εκρηκτικό μίγμα εισέβαλε με το αυτοκίνητό του, στο κτίριο του στεγάζει τα γραφεία του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, ο άνδρας ακολουθεί θεραπεία για σχιζοφρένεια, στο παρελθόν έκανε χρήση ναρκωτικών και ζει με τους γονείς του, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε κλινική για να αντιμετωπίσει τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Παράλληλα, παρά τις αρχικές πληροφορίες πως ο δράστης είναι επιχειρηματίας, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δεν είχε ποτέ δική του επιχείρηση, ενώ ήταν άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια και η τελευταία του επαγγελματική ενασχόληση ήταν σε βιομηχανία επίπλου στην περιοχή Θέγια.


Την ώρα της σύλληψής του κατηγόρησε την κυβέρνηση και γενικότερα τους πολιτικούς υποστηρίζοντας ότι τον κατέστρεψαν λέγοντας στους αστυνομικούς: «Έχασα τα πάντα. Με κατέστρεψε το κόμμα».


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έμαθε να κατασκευάζει εκρηκτικό μηχανισμό ακολουθώντας οδηγίες στο Διαδίκτυο, ενώ λίγες ώρες πριν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του πέρασε τη νύχτα του καταναλώνοντας αλκοόλ σε μπαρ της Μαδρίτης.
Όπως αναφέρει πηγή της ισπανικής αστυνομίας, αν το υλικό που μετέφερε στο όχημά του εκρήγνυτο τότε θα προκαλούσε σοβαρές ζημιές και θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τους πολίτες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact