ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικά υποβρύχια ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να κατασκευάσει υποβρύχια που θα έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύσουν πυρηνικό πύραυλο, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Ντεμπαλίνα Γκόσαλ του USNI σε ρεπορτάζ που αναμεταδίδει το Business Insider.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ επιχειρεί να φτιάξει υποβρύχια αντιγράφοντας παλιά σχέδια Σοβιετικών υποβρυχίων. Και παρότι πρόκειται για εντελώς ξεπερασμένες τεχνολογίες από νεώτερες των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων, η προσπάθεια από μόνη της δείχνει ότι η Βόρεια Κορέα επιχειρεί να αποκτήσει τεχνογνωσία που θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει στην κατασκευή υποβρυχίων.
Αυτά τα υποβρύχια, γράφει η Ντεμπαλίνα Γκόσαλ του USNI, θα είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ από την Πιονγκγιάνγκ.

Το ενδιαφέρον της Βόρειας Κορέας για πυρηνικά υποβρύχια έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου που ισχυρίστηκε ότι η χώρα έχει κάνει πρόοδο στη σμίκρυνση των πυρηνικών κεφαλών, οι οποίες θεωρούνται μεγάλες και δύσκολο να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την Πιονγκγιάνγκ.

Βέβαια, ακόμη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Για το ορατό μέλλον, η πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας συνεχίζει να είναι απομονωμένη στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ασίας και αυτό με την προϋπόθεση ότι τα πυρηνικά της όπλα θα είναι αρκετά μικρά για να μπορούν να εκτοξευθούν.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το καθεστώς μπορεί να ρίξει πύραυλο που θα μπορούσε να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα μπορούσε ωστόσο να στοχεύει αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact