ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Κορονοϊός: Η αύξηση των ασθενών επιβαρύνει τα νοσοκομεία της Μόσχας

Στην χώρα έχουν καταγραφεί 13.584 κρούσματα και 106 θάνατοι

Η «τεράστια συρροή» ασθενών με κορονοϊό αρχίζει να επιβαρύνει τα νοσοκομεία της Μόσχας, προειδοποίησε σήμερα το Κρεμλίνο, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία ξεπέρασε τους 100.

Στη ρωσική πρωτεύουσα καθώς και σε άλλες περιοχές έχουν ληφθεί μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ώστε να αναχαιτιστεί η μετάδοση του ιού, όμως τα νοσοκομεία της Μόσχας φτάνουν στα όριά τους, ανέφεραν αξιωματούχοι. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε ότι είδε δεκάδες ασθενοφόρα να σχηματίζουν ουρά έξω από ένα νοσοκομείο που δέχεται κρούσματα του νέου κορονοϊού, έξω από την πόλη, καθώς περίμεναν να παραδώσουν τους ασθενείς που μετέφεραν. Ένας οδηγός είπε ότι περίμενε επί 15 ώρες έξω από το νοσοκομείο μέχρι να αφήσει το ύποπτο κρούσμα.

«Η κατάσταση τόσο στη Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρούπολη, αλλά κυρίως στη Μόσχα, είναι κάπως τεταμένη επειδή ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. «Υπάρχει τεράστια συρροή ασθενών. Βλέπουμε νοσοκομεία στη Μόσχα να λειτουργούν εντατικά, σε ηρωικούς, επείγοντες ρυθμούς», πρόσθεσε.

Στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 13.584 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις τελευταίες 24 ώρες πέθαναν άλλοι 12 ασθενείς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 106.

Ο Πεσκόφ είπε ότι τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα καταστεί σαφές αν η χώρα πλησιάζει στην κορύφωση της επιδημίας. Την Παρασκευή, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είπε ότι η πόλη του απέχει πολύ από την κορύφωση και ότι βρίσκεται ακόμη στους «πρόποδες».

Στους δρόμους της Μόσχας ήταν εμφανής σήμερα η παρουσία αστυνομικών. Άνδρες της τροχαίας είχαν στήσει μπλόκα σε μεγάλες λεωφόρους στα προάστια, όμως δεν έκαναν συστηματικά ελέγχους. Από την επόμενη εβδομάδα οι αρχές θα εισάγουν ένα σύστημα αδειών κυκλοφορίας ώστε να ελέγξουν καλύτερα τις μετακινήσεις στην πόλη.

Στα πρώτα στάδια της πανδημίας η Ρωσία ανέφερε λιγότερα κρούσματα σε σύγκριση με πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όμως ο απολογισμός άρχισε να αυξάνεται απότομα αυτόν τον μήνα. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι αρχές έλεγαν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι δεν υπήρχε επιδημία στη χώρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact