ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό η βόρεια Ιταλία για τον κορονοϊό: «Άλλα 1.500 κρούσματα μόνο σήμερα στη Λοβαρδία»

Ανησυχητική εκτίμηση για την περιφέρεια του Βενέτο

Συναγερμό σημαίνει και πάλι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα. «Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνον στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν -σχετικά σύντομα- νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

Αυστηρά μέτρα στην Αυστρία: Κλείνει για τους επισκέπτες ο καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου

«Θύμα» του νέου κορονοϊού είναι και το «σήμα κατατεθέν» της Βιέννης, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, ο οποίος από σήμερα θα παραμένει κλειστός για τους τουρίστες, στο πλαίσιο της απόφασης της αυστριακής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και άνω των 500 σε εξωτερικούς.

Ο καθεδρικός ναός θα είναι ωστόσο ανοικτός για πιστούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία ή να προσευχηθούν, εφόσον ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους 100, όπως αναφερόταν από τον υπεύθυνο της ενορίας, ενώ και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Αυστρία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των επισκεπτών μυστηρίων για όλους τους ναούς της χώρας περιορίζεται στους 100.

Το απόγευμα ανακοινώθηκε η οριστική ακύρωση της 37ης διοργάνωσης του Διεθνούς Μαραθωνίου της Βιέννης, που θεωρείται από τους διασημότερους στον κόσμο και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου με τη συμμετοχή 45.000 αθλητών από 130 χώρες.

Ως «πλήρης παράλυση» της πολιτιστικής ζωής, θεωρείται το κλείσιμο από σήμερα όλων των δημόσιων μουσείων στην χώρα, αλλά και οι διαδοχικές ανακοινώσεις για ακύρωση, ματαίωση ή αναβολή δεκάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, κ.ά., από σήμερα και για τουλάχιστον τις ερχόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, πέραν των συνεδρίων και διασκέψεων, στη διεθνώς θεωρούμενη ως «πρωτεύουσα των συνεδρίων», Βιέννη.

Αναστέλλεται η λειτουργία της Κρατικής Όπερας της Βιέννης

Μεταξύ άλλων, τόσο η ξακουστή Κρατική Όπερα Βιέννης, όσο και το Μέγαρο Συναυλιών Βιέννης, αλλά και μία σειρά άλλων θεάτρων της πρωτεύουσας, αναστέλλουν από σήμερα και μέχρι τέλος Μαρτίου τη λειτουργία τους

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ακύρωσε σήμερα, λόγω της τρέχουσας κατάστασης, την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντησή του με δεκάδες μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Βιέννης, που θα ήταν η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής αυστριακής κυβέρνησης — αρχικά τον Δεκέμβριο του 2017 και στη συνέχεια, πρόσφατα, στις 7 Ιανουαρίου.

Η πρώτη, σχετιζόμενη με τον νέο κορονοϊό, αναβολή στην Αυστρία, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 246 επιβεβαιωμένα κρούσματα, είχε ανακοινωθεί την 3η Μαρτίου και αφορούσε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ακτινολόγων, που ισχύει έως το δεύτερο μεγαλύτερο συνέδριο στην Ευρώπη και το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, από σήμερα και μέχρι τις 15 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 23.000 ειδικών από 180 χώρες, και το οποίο μετατέθηκε στις 15-19 Ιουνίου.

Ενόψει του Συνεδρίου είχε ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας μία νέα σειρά διαλέξεων για το θέμα της ασθένειας του νέου κορονοϊού και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα ήταν η πρώτη φορά που σε ένα συνέδριο τέτοιων διαστάσεων, ειδικοί θα συζητούσαν τη διάγνωση και θεραπεία της Covid-19.

Σε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα στη Βιέννη με τη συμμετοχή του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, των αρμοδίων υπουργών και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, αναμένεται να ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact