ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουκρανία ο Ρούντι Τζουλιάνι, κεντρικό πρόσωπο στη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ

Το ταξίδι του πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για τον Αμερικανό Πρόεδρο

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποτελεί και κεντρικό πρόσωπο στην διαδικασία παραπομπής του Αμερικανού προέδρου βρέθηκε χθες Τετάρτη στο Κίεβο για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του ντοκιμαντέρ εστιάζει στη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ.

Την ώρα που οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν τις έρευνές τους στην Ουάσινγκτον, ο Τζουλιάνι επισκέφθηκε τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και στη συνέχεια το Κίεβο για να συναντηθεί με πρώην Ουκρανούς εισαγγελείς, αναφέρει η εφημερίδα.

Ερωτηθείς για τις συναντήσεις αυτές ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης απάντησε: «Σαν καλός δικηγόρος, συλλέγω στοιχεία για να υπερασπιστών τον πελάτη μου απέναντι στις ψευδείς κατηγορίες».

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ που γυρίζει το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο One America News Network (OAN), το νέο αγαπημένο κανάλι του Τραμπ.

Η δημοσιογράφος Σανέλ Ρίον εξήγησε στο Twitter ότι «μίλησε με μάρτυρες που κατέρριψαν την αβάσιμη υπόθεση της έρευνας με στόχο την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ».

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Τζουλιάνι συναντήθηκε την Τρίτη στη Βουδαπέστη με τον πρώην εισαγγελέα Γιούρι Λουτσένκο.

Στη συνέχεια χθες Τετάρτη μετέβη στο Κίεβο «για να προσπαθήσει να συναντηθεί και με άλλους πρώην εισαγγελείς της Ουκρανίας», ανάμεσά τους και ο προκάτοχος του Λουτσένκο, ο Βίκτορ Τσοκίν, συνεχίζει η εφημερίδα.

Ο Τζουλιάνι βρίσκεται στο επίκεντρο της ουκρανικής υπόθεσης, που οδήγησε στα τέλη Σεπτεμβρίου τους Δημοκρατικούς να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την παραπομπή του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι άσκησε πιέσεις στο Κίεβο να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του γιου του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Τζουλιάνι διεξήγαγε «παράλληλη» διπλωματία με στόχο να πείσει το Κίεβο.

Όπως ο Τραμπ, έτσι και ο δικηγόρος του κατηγορεί δημοσίως τον Μπάιντεν ότι άσκησε πιέσεις στην Ουκρανία να αποπέμψουν τον Τσοκίν διότι επιθυμούσε να διεξάγει έρευνα σε μια εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact