ΚΟΣΜΟΣ

Το έχουν κάψει τελείως οι Τούρκοι: «Πρέπει να ανοίξουμε στρατιωτικές βάσεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο»

Ο απόστρατος επιτελικός συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλιμ, αναφέρει πως για να σωθούν τα τουρκικής κυριότητας νησιά από την ελληνική κατοχή, πρέπει να ιδρύσουμε στρατιωτικές βάσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμύνης και απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλιμ μιλώντας στην εφημερίδα Milli Gazete, ανέφερε πως για να γλιτώσουν τα τουρκικής κυριότητας νησιά από την eλληνική κατοχή και για να αποτραπούν νέες εισβολές, πρέπει να ιδρύσουμε στρατιωτικές βάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
….

Ο Γιαλιμ δήλωσε: “Η Τουρκία που με τις στρατιωτικές βάσεις της στο εξωτερικό, ελέγχει τη θάλασσα της Aδριατικής, την Μεσόγειο την Eρυθρά θάλασσα, τα στενά του Άντεν, τον κόλπο του Άντεν, τις ακτές του Ινδικού ωκεανού, τον κόλπο της Βασόρας και τα στενά του Χουρμούζ, πρέπει να στήσει στρατιωτικές βάσεις για να ελέγξει τα νησιά του Αιγαίου. H ισορροπία που είχε στηθεί μέσω της συνθήκης της Λωζάνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, διαταράχθηκε με την συνθήκη των Παρισίων του 1947. Ενώ με τη συνθήκη της Λωζάνης ήμασταν γείτονες με την Ιταλία, με τη συνθήκη των Παρισίων γίναμε γείτονες με την Ελλάδα.

…..
Επί του παρόντος η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 21 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο κατά παράβαση των συνθηκών. Εγκατέστησε συνολικά 2 μηχανοκίνητες μεραρχίες, 4 μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, 15 τάγματα-συντάγματα, κατασκευάστηκαν τέσσερα αεροδρόμια και εγκαταστάθηκαν εκατοντάδες άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα και χιλιάδες στρατιώτες. Η Ελλάδα από το 2004 που εισέβαλε σε 18 τουρκικά νησιά και δύο τουρκικές βραχονησίδες, τις εξόπλισε και αυτές. Η Ελλάδα στα νησιά μας που κατέχει, σύστησε 7 χερσαίες βάσεις ,4 ναυτικές βάσεις και 2 βάσεις ελικοπτέρων ενώ εγκατέστησε στα νησιά μας περισσότερους από 5.000 Έλληνες στρατιώτες.
…..

Η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει την εκκένωση των καταληθφέντων νησιών μας και να ανοίξει στρατιωτικές βάσεις όπου χρειάζεται ανάγκη στα νησιά μας. Η Ελλάδα το 2004 επέτρεψε την εγκατάσταση κατοίκων στα Αντικύθηρα που ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία. Η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει την εκκένωση των Αντικυθήρων που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Κρήτης και να εγκαταστήσει ναυτική βάση στο νησί. Με το άνοιγμα της ναυτικής βάσης στα Αντικύθηρα θα διασφαλιστεί ο έλεγχος του περάσματος από το Αιγαίο προς τη Μεσόγειο.¨

milligazete.com.tr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact