ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ματαίωσε επιθέσεις της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε σχέδια των ισλαμιστών της Χαμάς να επιτεθούν στο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ιερουσαλήμ, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης όπως και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν και η Χαμάς ανέφερε ότι δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με τους Ισραηλινούς ισχυρισμούς.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, η Σιν Μπετ, ανέφερε ότι συνέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο 30 υποστηρικτές της ισλαμικής οργάνωσης μερικοί εκ των οποίων είχαν προμηθευτεί όπλα και εκρηκτικά από μαχητές της Χαμάς στην Ιορδανία και στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο σχεδιασμός για τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων, μεταξύ των οποίων ήταν το ποδοσφαιρικό γήπεδο Τέντι της Ιερουσαλήμ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της πόλης, έγινε από μέλη της Χαμάς στην Τουρκία, ανέφερε η ανακοίνωση της Σιν Μπετ.

Στη Λωρίδα της Γάζας όπου κυριαρχεί η Χαμάς ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για αυτές τις ισραηλινές κατηγορίες…

Είναι σαφές ότι οι Ισραηλινοί ήθελαν να δημιουργήσουν μια νέα ιστορία για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από την κλιμάκωση στην Ιερουσαλήμ».

Η βία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ με αφορμή τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο τέμενος αλ-Ακσά τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το τελευταίο διάστημα και ενώ οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν καταρρεύσει από τον περασμένο Απρίλιο, έντεκα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί μεταξύ των οποίων τέσσερις ραβίνοι και ένας αστυνομικός από επίθεση Παλαιστινίων σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνοι μετρούν δώδεκα νεκρούς μεταξύ των οποίων πολλοί είναι οι δράστες των διαδοχικών επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων.

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα – τα εδάφη δηλαδή που κατακτήθηκαν από το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967 ως τμήματα του μελλοντικού τους κράτους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact