ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 463 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορονοϊό: 97 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Στη Λομβαρδία τα περισσότερα θύματα

Ραγδαία η αύξηση των νεκρών στην Ιταλία από τον κορονοϊό, καθώς η χώρα μετράει τις τελευταίες 24 ώρες ακόμη 97 νεκρούς.

Συγκεκριμένα η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού, η Ιταλία, κατέγραψε 97 θανάτους μέσα σε μία ημέρα, γεγονός που ανεβάζει στους 463 τους νεκρούς από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών.

Όπως αναφέρει η ιταλική corriere από χθες, Κυριακή (8/3) έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη 97 θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα, με τους 76 απ΄ αυτούς να καταγράφονται στη Λομβαρδία.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσεις στους 463, ενώ τα κρούσματα έφτασαν στα 9.172.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε σήμερα τα 9.172 στην Ιταλία (+1.797 σε σύγκριση με την Κυριακή). Από αυτούς τους ασθενείς όμως, οι 724 θεωρούνται πλέον ιαθέντες. Αυτό σημαίνει ότι, αν εξαιρεθούν οι ιαθέντες και οι νεκροί, οι φορείς και οι ασθενείς είναι σήμερα 7.985.

Από αυτούς, οι 5.049 νοσηλεύονται και οι 733 εξ αυτών στην εντατική. Οι υπόλοιποι 2.936 δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα περισσότερα θετικά κρούσματα στην Ιταλία βρίσκονται στη Λομβαρδία, συνολικά 5.469 και 333 θάνατοι. Ακολουθεί η Εμίλια-Ρομάνια (1.386 κρούσματα και 70 νεκροί) και το Βένετο (744 κρούσματα και 20 νεκροί).

Από τις αρχές της επιδημίας έχουν ελεγχθεί στην Ιταλία 53.826 άνθρωποι.

Κλείνουν και τα χιονοδρομικά στην Ιταλία

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στόχος της απόφασης είναι να μην παρακινούνται, ιδίως οι νέοι, με ειδικές προσφορές, να πηγαίνουν για σκι, έως ότου τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα παραταθεί τουλάχιστο μέχρι τις 3 Απριλίου. Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε ότι σε όλες τις φυλακές της χώρας θα αποσταλούν εκατό χιλιάδες χάρτινες μάσκες. Οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, τέλος, μετά τις 27, συνολικά, εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές, ζητούν από την κυβέρνηση να ευνοήσει, στις περιπτώσεις που το επιτρέπουν, τον κατ΄οίκον περιορισμό των κρατουμένων.

Η θετική είδηση της ημέρας είναι ότι μετά από δυο εβδομάδες, ο 38χρονος Ματία, από την περιοχή του Κοντόνιο, άρχισε να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Πρόκειται για τον «ασθενή ένα», ο οποίος είχε μεταδώσει τον ιό σε περίπου δεκαπέντε ανθρώπους.

Ιρλανδία: Οι παρελάσεις για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου ακυρώνονται λόγω κορονοϊού

Όλες οι παρελάσεις στην Ιρλανδία για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, του προστάτη αγίου της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνεται ο μεγάλος εορτασμός στο Δουβλίνο που προσελκύει 500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, ακυρώθηκαν σήμερα λόγω του κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης του ιού Covid-19, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ιρλανδία μετρά έως τώρα 21 κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης μετάδοσης του ιού στην κοινότητα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ιρλανδός υπουργός Υγείας Σάιμον Χάρις είπε ότι η κατάσταση του κορονοϊού είναι πολύ σοβαρή.

Η απόφαση για την ακύρωση των παρελάσεων στις 17 Μαρτίου λήφθηκε μετά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής του νέου υπουργικού συμβουλίου για τον κοροναϊό σήμερα, μετέδωσαν αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως το RTE και το Sky News.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact