ΚΟΣΜΟΣ

Υπεγράφη διακήρυξη για την εξάλειψη της δουλείας

Δεκαπέντε εκπρόσωποι των μεγαλύτερων θρησκευτικών δογμάτων υπέγραψαν σήμερα στο Βατικανό διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη της «σύγχρονης δουλείας» και της «εμπορίας ανθρώπων» έως το 2020, που χαρακτηρίζονται «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Σύμφωνα με το Global Slavery index 2014, 36 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι θύματα σύγχρονης δουλείας, κυρίως με την καταναγκαστική εργασία και την σεξουαλική εκμετάλλευση.

«Δεσμευόμαστε σήμερα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό στους κόλπους των θρησκευτικών μας κοινοτήτων και πέρα από αυτές, ώστε να εργαστούμε από κοινού για την ελευθερία όλων όσοι είναι θύματα δουλείας και για να έχουν ξανά το μέλλον που τους ανήκει», αναφέρει η διακήρυξη.

Λίγο νωρίτερα, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε καταγγείλει τη «φρικτή μάστιγα που είναι παρούσα σε όλο τον κόσμο», επικαλούμενος «όλες τις μορφές της, οικονομικές, ψυχολογικές, σεξουαλικές» συμπεριλαμβανομένης αυτής «στον τουρισμό». Αναφέρθηκε στην πορνεία, την παιδική εργασία, την πώληση οργάνων, τους καταναγκαστικούς ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων.

«Ευχαριστώ για τη δέσμευση αυτή», δήλωσε ο Ποντίφικας πριν οι θρησκευτικοί ηγέτες υπογράψουν τη διακήρυξη στη διάρκεια τελετής στην Ακαδημία Επιστημών του Βατικανού. Ανάμεσά τους ο αρχηγός της Αγγλικανικής Εκκλησίας, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι -ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της πρωτοβουλίας αυτής- ο ραβίνος Ντέιβιντ Ρόζεν της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του Μεγάλου Ιμάμη του σουνιτικού πανεπιστημίου Αλ-Αζχάρ, του σιιτικού Ισλάμ, των ορθόδοξων χριστιανών, των ινδουιστών, των βουδιστών.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στο δίκτυο Global Freedom Network, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του αυστραλού μεγιστάνα των ορυχείων Αντριου Φόρεστ, και επιδιώκει κυρίως να πείσει τις πολυεθνικές εταιρίες να εγγυηθούν τον αποκλεισμό κάθε μορφής σύγχρονης δουλείας στην αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact