ΧΤΑΠΟΔΙ
Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε το φαγητό μας μαγειρεμένο στο πιάτο, όχι όμως και στην Κορέα. Μπορείς να παραγγείλεις ζωντανό χταπόδι, το οποίο το κόβουν και το σερβίρουν ενώ είναι ακόμα ζωντανό. Το επικίνδυνο σημείο είναι οι βεντούζες οι οποίες είναι ακόμα ζωντανές και μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό και να σε πνίξουν.
ΑΨΕΝΤΙ
To αψέντι είναι ένα μίγμα από σαράκι, γλυκό μάραθο και γλυκάνισο. Το σαράκι περιέχει χημική ουσία που ονομάζεται thujone και έχει ψυχοδραστικές συνέπειες. Λειτουργεί σαν παραισθησιογόνο. Είναι υπαίτιο για ψυχικές διαταραχές, αυτοκτονίες , ακόμα φυματίωσης και επιληψία .
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ
Οι συγκεκριμένοι βάτραχοι συνήθως θεωρούνται “λιχουδιά” σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, όπου τρώνε όλο το βάτραχο, όχι μόνο τα πόδια. Ωστόσο , περιέχουν μια σειρά από τοξικές ουσίες επιβλαβείς για τον άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.
ΨΑΡΙ FUGU
Το ψάρι “fugu” είναι το πιο γευστικό αλλά και δηλητιώδες έδεσμα στον κόσμο. Σεφ στην Ιαπωνία περνούν πολλά χρόνια εκπαίδευσης για να μάθουν να αφαιρούν τα τοξικά σημεία από το συγκεκριμένο ψάρι, τα οποία είναι 1.200 φορές πιο δηλητηριώδες από το κυάνιο. Ακόμα και μια μπουκιά λάθος κομματιού μπορεί να αποβεί μοιραία.
ΚΑΣΙΟΥΣ
Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, ποτέ μη φάτε κάσιους κατευθείαν από το δέντρο. Τα ωμά κάσιους περιέχουν μια τοξική ουσία που είναι θανατηφόρα αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα. Στο σούπερ μάρκετ και σε άλλα μέρη που πωλούνται ξηροί καρποί, τα άψητα κάσιους έχουν υποστεί ειδική διαδικασία όπου έχει αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ουσία.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα