ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα 17 πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο

ΧΑΚΑΡΛ

Popular in Iceland, Hákarl is rotten shark meat that has been fermented and then hung to dry for several months. First-timers are advised to hold their nose when trying.

ιδιαίτερα δημοφιλές έδεσμα στην Ισλανία, πρόκειται για καρχαρία, από τον οποίο βγάζουν τα εντόσθια και τους θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά τους κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται μια καφέ κρούστα στο δέρμα τους η οποία αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά κομμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι το ζώο δεν έχει ουροποιητικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ενδεχομένως ότι τοξικές ουσίες αποθηκεύονται στο κρέας.

ΦΡΟΥΤΟ ACKEE

Loved in Jamaica, ackee fruit must only be eaten when fully ripe and properly prepared. Eat too soon and toxins in the fruit can result in severe vomiting and can even lead to death.

Το λατρεύουν στην Τζαμάϊκα. Το τοπικό φρούτο ackee μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα, όταν είναι ώριμο και έχει φανερώσει τους καρπούς του. Εάν το δοκιμάσετε όταν είναι άγουρο, η τοξίνη που περιέχει, η υπογλυκίνη μπορεί να οδηγήσει σε εμετούς, ακόμα και στον θάνατο.

ΤΑΠΙΟΚΑ

For the same reason, tapioca (which is made from the root of the cassava plant) must be prepared properly to avoid poisoning.

Για τον ίδιο λόγο, η ταπιοκα – η οποία φτιάχνεται από τις ρίζες της κασάβα – θα πρέπει να ετοιμάζεται κατάλληλα για να αποφύγετε τον κίνδυνο δηλητηρίασης.

ΚΑΣΑΒΑ

Cassava is eaten widely in Africa and South America – but must be very thoroughly cooked before being eaten. Chew it raw, and an enzyme in the tuber converts into cyanide.

Η κασαβα, ένα είδος πατάτας, τρώγεται κατά κόρον στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Θα πρέπει να ψήνεται καλά προτού καταναλωθεί. Αν το μασήσετε ωμό, τότε ένα ένζυμο μετατρέπεται σε κυανιούχο.

ΡΑΒΕΝΤΙ

Rhubarb stalks are great in a crumble – but avoid the leaves at all costs. They contain poisonous toxins which could make you very sick, or even kill you.

Οι μίσχοι στο λαχανικό ραβέντι είναι νόστιμοι, αλλά αποφύγετε τα φύλλα σε κάθε περίπτωση. Περιέχουν δηλητηριώδεις τοξίνες που όχι μόνο θα σας αρρωστήσουν, αλλά μπορούν να σας σκοτώσουν κιόλας.

ΦΥΤΡΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Bean sprouts are one of the worst foods for harbouring E. coli, salmonella, and listeria – bacteria which thrive in the same warm, humid conditions that sprouts are grown in. Bean sprouts grown in Germany were identified as the likely cause of an outbreak of E. coli that killed 22 people and sickened hundreds more in Europe in 2011.

Οι φύτρες φασολιών μπορεί να προκαλέσουν E. Coli, σαλμονέλα και λιστέρια. Τα συγκεκριμένα βακτήρια ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες που αναπτύσσονται και οι φύτρες. Φύτρες φασολιών στην Γερμανία αναγνωρίστηκαν ως η πιθανή αιτία για μια επιδημία E.coli και οδήγησε στον θάνατο 22 άτομα το 2011Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact