ΧΑΚΑΡΛ
ιδιαίτερα δημοφιλές έδεσμα στην Ισλανία, πρόκειται για καρχαρία, από τον οποίο βγάζουν τα εντόσθια και τους θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά τους κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται μια καφέ κρούστα στο δέρμα τους η οποία αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά κομμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι το ζώο δεν έχει ουροποιητικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ενδεχομένως ότι τοξικές ουσίες αποθηκεύονται στο κρέας.
ΦΡΟΥΤΟ ACKEE
Το λατρεύουν στην Τζαμάϊκα. Το τοπικό φρούτο ackee μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα, όταν είναι ώριμο και έχει φανερώσει τους καρπούς του. Εάν το δοκιμάσετε όταν είναι άγουρο, η τοξίνη που περιέχει, η υπογλυκίνη μπορεί να οδηγήσει σε εμετούς, ακόμα και στον θάνατο.
ΤΑΠΙΟΚΑ
Για τον ίδιο λόγο, η ταπιοκα – η οποία φτιάχνεται από τις ρίζες της κασάβα – θα πρέπει να ετοιμάζεται κατάλληλα για να αποφύγετε τον κίνδυνο δηλητηρίασης.
ΚΑΣΑΒΑ
Η κασαβα, ένα είδος πατάτας, τρώγεται κατά κόρον στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Θα πρέπει να ψήνεται καλά προτού καταναλωθεί. Αν το μασήσετε ωμό, τότε ένα ένζυμο μετατρέπεται σε κυανιούχο.
ΡΑΒΕΝΤΙ
Οι μίσχοι στο λαχανικό ραβέντι είναι νόστιμοι, αλλά αποφύγετε τα φύλλα σε κάθε περίπτωση. Περιέχουν δηλητηριώδεις τοξίνες που όχι μόνο θα σας αρρωστήσουν, αλλά μπορούν να σας σκοτώσουν κιόλας.
ΦΥΤΡΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ
Οι φύτρες φασολιών μπορεί να προκαλέσουν E. Coli, σαλμονέλα και λιστέρια. Τα συγκεκριμένα βακτήρια ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες που αναπτύσσονται και οι φύτρες. Φύτρες φασολιών στην Γερμανία αναγνωρίστηκαν ως η πιθανή αιτία για μια επιδημία E.coli και οδήγησε στον θάνατο 22 άτομα το 2011Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα