Μακριά από εμάς
Στις 26 του Οκτωβρίου 2015 , η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ( ΠΟΥ) έκθεση έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εντέρου , ενώ το κόκκινο κρέας είναι πιθανώς καρκινογόνο. Ο Διεθνής Οργανισμός για την έρευνα του καρκίνου έχει εντάξει τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το μπέικον στην ίδια ομάδα με τον καπνό, τον αμίαντο και το ντίζελ, τα οποία είναι καρκινογόνα. Ανακαλύψτε ποια άλλα τρόφιμα μπορούν να σας οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο.
ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ
Τα οστρακοειδή μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα αν έχετε αλλεργία. Αρκετοί μπορεί να εμφανίσουν κνίδωση, φαγούρα, οίδημα ή κοιλιακό άλγος, κάποιοι άλλοι μπορεί να υποστούν αλλεργικό σοκ, να τους κοπεί η αναπνοή και να χρειαστούν άμεσα φαρμακευτική αγωγή.
ΚΥΔΩΝΙΑ
Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στα οστρακοειδή, καλό είναι να τα αποφεύγετε τα συγκεκριμένα. Τα μύδια μπορεί να φιλοξενούν ηπατίτιδα Α, τυφοειδή και δυσεντερία, επειδή ζουν σε περιβάλλοντα Τα κυδωνια αίματος συνδέονται με κρούσματα ηπατίτιδας στην Κίνα.
ΦΙΣΤΙΚΙΑ
Τα φιστίκια είναι μια χαρά, αρκεί να μην έχετε αλλεργία. Τα φιστίκια αποτελούν μια από τις βασικές τροφικές δηλητηριάσεις, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι επηρεάζει το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως.
ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κάποια άγρια μανιτάρια μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, όπως ο Αμανίτης ο φαλλοειδής που απεικόνιζεται στη φωτογραφία. Με μια μπουκιά θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην τουαλέτα, ενώ περισσότερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ηπατική, νεφρική και καρδιακή βλάβη που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα