ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο στη Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων ατόμων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση που αιματοκύλισε στο συναυλιακό χώρο Crocus Hall έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με αναφορές στο κανάλι του Telegram,Baza.

Οι ύποπτοι είναι οι: Nasridinov Makhmadrasul, 37 ετών Ismonov Rivozhidin, 51 ετών Safolzoda Shokhinjonn 21ετών και Nazarov Rustam 29 ετών και συμφωνα με πληροφορίες κατάγονται όλοι τους από το Τατζικιστάν.

Είναι μεταξύ των έξι ατόμων που φέρεται να ευθύνονται για την επίθεση. Ο εντοπισμός τους σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη συνεχιζόμενη έρευνα για το τραγικό συμβάν που άφησε πίσω πολλούς νεκρούς και αρκετούς άλλους τραυματίες.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 107 άνθρωποι νοσηλεύονται, πολλοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι πέντε παιδιά είναι μεταξύ αυτών που νοσηλεύονται.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε δήλωση που εξέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Telegram, με τις ΗΠΑ να θεωρούν την ανακοίνωση αξιόπιστη.

Η Ρωσία θρηνεί το πιο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφός της εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Πριν από την επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 93 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 107, ανάμεσά τους και παιδιά, οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει μυστική προειδοποίηση στη Μόσχα για ένα επικείμενο σχέδιο να στοχοποιηθούν μεγάλα πλήθη.

Σε μια νεότερη εξέλιξη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας ήταν καθ’ οδόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι ύποπτοι είχαν επαφές εντός της Ουκρανίας, πρόσθεσε η FSB, σύμφωνα με το Interfax. Ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, αντιδρώντας στην επίθεση στη Μόσχα, είπε νωρίτερα ότι «η Ουκρανία δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα».

Ο Ρώσος ηγέτης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και μετέφερε τις ευχαριστίες του στους γιατρούς, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, μετά τη συνάντησή της μαζί του.

Ο Ρώσος πολιτικός και πρώην αξιωματικός του στρατού Αντρέι Καρταπόλοφ είπε ότι «πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης» εάν υπήρξε οποιαδήποτε ανάμειξη της Ουκρανίας στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο. Χωρίς να παράσχει κανένα στοιχείο, είπε στο RIA Novosti ότι «η Ουκρανία και οι προστάτες της είναι οι κύριοι ύποπτοι στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus».

Ο Καρταπόλοφ, ο οποίος τώρα ηγείται της επιτροπής άμυνας της Ρωσικής Δούμας, δέχθηκε κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ το 2015 για τη συμμετοχή του στις στρατιωτικές εκστρατείες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και οι ΗΠΑ του επέβαλαν επίσης κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact