ΚΟΣΜΟΣ

«Αγνοείται» ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου, επομένως δεν έχει εμφανιστεί για 12 από τις 28 ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφεραν Ρώσοι ερευνητές δημοσιογράφοι.

Όπως επισημαίνει η Ουκρανική Pravda, ο Σόιγκου είναι συνήθως πολύ ενεργός στα μέσα ενημέρωσης. Με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Άμυνας, ο αριθμός του προσωπικού της υπηρεσίας Τύπου αυξήθηκε κατακόρυφα και άρχισε να δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια εικόνα του.

Μέχρι τις 11 Μαρτίου, ο Σόιγκου εμφανιζόταν στις ειδήσεις σχεδόν κάθε μέρα.

Πάντα κατά την Ουκρανική ιστοσελίδα, που επικαλείται αναφορές Ρώσων ερευνητών δημοσιογράφων, στο περιβάλλον του Σόιγκου γίνεται λόγος ότι δεν είναι καλά στην υγεία του – αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, φέρεται να δηλώνει γνωστός του υπουργού.

Εκείνο που είναι διαπιστωμένο, είναι πως η τελευταία φορά που ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας εμφανίστηκε στις ειδήσεις ήταν στις 11 Μαρτίου. Υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο ο Σόιγκου απονέμει κρατικά βραβεία σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως ονομάζει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 18 Μαρτίου, το όνομα του Σόιγκου αναφέρθηκε σε ανακοίνωση στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, η οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε «την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σόιγκου ήταν παρών στη συνάντηση. Δεν δημοσιεύθηκαν βίντεο ή φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Την ίδια μέρα, 18η Μαρτίου, το Channel One μετέδωσε ένα ρεπορτάζ για τον Σόιγκου που παρέδιδε πάλι βραβεία. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η τελετή «συνέβη σήμερα», αλλά τα πλάνα στο ρεπορτάζ ήταν πανομοιότυπα με εκείνα ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας στις 11 Μαρτίου.

Οι τελευταίες ενημερώσεις στο προφίλ του Σόιγκου στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας χρονολογούνται επίσης στις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ερευνητές δημοσιογράφους, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δεν είναι το μόνο άτομο που έχει «εξαφανιστεί». Από τις 11 Μαρτίου, δεν έχουν αναφερθεί εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, οι μόνοι σε θέσεις εξουσίας στη Ρωσία που υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ο Πούτιν και ο Σόιγκου.

Πηγή: pravda.com.ua

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact