ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα πιστεύετε τι τρώνε οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία

Πριν από περίπου 24 ώρες ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε διάγγελμά του χαρακτήρισε τον πόλεμο που εξαπέλυσε στην Ουκρανία ως «στρατιωτική επιχείρηση», η οποία όπως ανέφερε «προχωρά βάσει σχεδίου».

Το σχέδιο, ωστόσο, σίγουρα έχει αλλάξει και δεν είναι το αρχικό, αφού την Πέμπτη τα νεότερα από το… μέτωπο δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά για τον Ρώσο πρόεδρο. Συγκεκριμένα, οι ρωσικές δυνάμεις που προσπάθησαν να παρακάμψουν το Μικολάιβ, στρεφόμενες προς το Βορρά προκειμένου να εντοπίσουν εκεί μια κάποια δίοδο φαίνεται πως έχουν «μπλοκάρει» και η επιχείρηση στέφθηκε από… αποτυχία.

Ταυτόχρονα οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως έχουν σκοτώσει χιλιάδες στρατιώτες. Ο καλός στρατιώτης δεν είναι μόνο εκείνος που πυροβολεί και καταφέρνει να μένει ζωντανός. Για να τα καταφέρει όλα αυτά, υποτίθεται πως πρέπει οι Αρχές της χώρας να μεριμνούν για την επαρκή σίτησή του.

Ουκρανοί έστησαν ενέδρα σε ένα ρωσικό κονβόι και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα όχημα KamAZ το οποίο είναι κινητή κουζίνα ομάδας Ρώσων στρατιωτών.

Ο άνδρας που καταγράφει πηγαίνει σε μια από τις πλαϊνές πόρτες και αποκαλύπτει τι έχει μέσα το όχημα. Το πρώτο που βλέπει είναι πολλά σακιά με πατάτες και κρεμμύδια.

Μετά ανοίγει ένα μεγάλο εντοιχισμένο καζάνι και βλέπει έναν αηδιαστικό χυλό που έχει σαν βάση της την πατάτα και μοιάζει με γλίτσα. Ανοίγει και τα βάζα τα οποία περιέχουν πίκλες ενώ κάποια φακελάκια έχουν σκόνες και μάλλον είναι μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι για να νοστιμέψει το φαγητό.

Τι υποτίθεται πως τρώνε

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το μενού του στρατιώτη περιλαμβάνει τα εξής:

Πρωινό: Χυλός με λουκάνικο, αυγά και ψωμί . Λαμβάνουν επίσης μια ή δυο φορές την εβδομάδα πελμένι (ζύμη με γέμιση κιμά που συμπληρώνεται με ξινή κρέμα)

Μεσημεριανό: Οι σούπες είναι ένα από τα κύρια φαγητά των στρατιωτών. Μια από αυτές είναι η κρεατόσουπα που περιλαμβάνει κρέας, πατάτες, αγγουράκια τουρσί, καρότα και κρεμμύδια. Μια άλλη σούπα είναι αυτήν που οι φαντάροι ονομάζουν «χωράφι». Αποτελείται από πατάτες, κρεμμύδια, καρότα. Το μεσημεριανό συνοδεύεται οπωσδήποτε από κρέας. Συνήθως τρώνε μαζί με τις σούπες, λάχανο βραστό συνοδευόμενο από λουκάνικα. Εναλλακτικά τρώνε φαγόπυρο με κονσέρβα βραστού κρέατος που λέγεται Tushonka.

Βραδινό: Το μενού περιλαμβάνει κάτι ελαφρύ. Όπως ψάρι (μπακαλιάρο κυρίως)

Επιδόρπιο: Οι φαντάροι τρώνε τηγανίτες με συμπυκνωμένο γάλα και κρέμα γάλακτος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact