ΚΟΣΜΟΣ

«Έπεσε» και η Χερσώνα …

Επίθεση στο πανεπιστήμιο Καραζίν αλλά και σε κτήριο της αστυνομίας στο Χάρκοβο κατήγγειλαν λίγο πριν τις 9:30 το πρωί οι ουκρανικές αρχές με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον τρεις τραυματίες στο πανεπιστήμιο της ουκρανικής πόλης.

Την είδηση μετέφερε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN με βίντεο από τις φωτιές που προκάλεσε η επίθεση να κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτίου.

Νωρίτερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν στο Χάρκοβο όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχες σε εξέλιξη.

«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στη Χαρκίβ (…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο σχολής πολιτών στο Χάρκοβο έπειτα από αεροπορικό πλήγμα. «Πρακτικά δεν απομένει πλέον καμία περιοχή που δεν έχει υποστεί πλήγμα από οβίδα» του ρωσικού πυροβολικού, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Χάρκοβο η πόλη των 1,4 εκατ. κατοίκων που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, υπέστη χθες, Τρίτη, επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Περίπου την ίδια ώρα το πρωί της Τετάρτης το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε κατέλαβε πλήρως την πόλη της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία. Όπως σημειώνει το BBC αν η πληροφορία είνα αληθής τότε θα πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πόλη της Ουκρανιας που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης, Ιγκόρ Κολιχάγιεφ, είχε αναφέρει οτι Ρώσοι ελέγχουν τον σιδηροδρομικό σταθμό και το λιμάνι της Χερσώνας

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact