ΚΟΣΜΟΣ

Η φρίκη του πολέμου: 90 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Τον πρώτο τραγικό απολογισμό που αφορά παιδιά παρουσίασαν οι ουκρανικές αρχές, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εισέλθει στην 19η μέρα.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία που κάνουν λόγο για 2.500 νεκρούς μόνο στην Μαριούπολη είναι ανατριχιαστικά: Το κομβικής σημασίας λιμάνι της Αζοφικής στην νοτιοανατολική Ουκρανία βρίσκεται υπό ασφυκτική πολιορκία εδώ και πολλές ημέρες, χωρίς νερό και ρεύμα ενώ αποτυγχάνουν συνεχώς οι προσπάθειες να φτάσει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως από την αρχή της ρωσικής εισβολής στη χώρα έχουν σκοτωθεί 90 παιδιά. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ουκρανοί χωρίς να μπορεί να γίνει αποτίμηση για την ακριβή κατάσταση σε πόλεις που βρίσκονται υπό πολιορκία, όπως η μαρτυρική Μαριούπολη. Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, πάνω από 100 παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τεράστια αίσθηση είχε προκαλέσει η περίπτωση μιας γυναίκας από το Ιρπίν που σκοτώθηκε με τα δύο παιδιά της, καθώς περπατούσαν σε γέφυρα προσπαθώντας να φτάσουν σε ασφαλές σημείο για να εγκαταλείψουν την πόλη τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact