ΚΟΣΜΟΣ

Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να εμπλακεί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Σύμφωνα με ειδικούς του ΝΑΤΟ, η Λευκορωσία ενδέχεται να συμμετάσχει σύντομα στον πόλεμο πλήρους κλίμακας που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, αναφέρει το CNN επικαλούμενο πηγές του στη Συμμαχία.

Αναφέρει ότι η Λευκορωσία λαμβάνει ήδη μέτρα για να λάβει μέρος στον πόλεμο.

Σύμφωνα με ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, η πιθανότητα να ενταχθεί η Λευκορωσία στον στρατό αυξάνεται καθώς ο Πούτιν χρειάζεται πρόσθετες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, η τελική απόφαση για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον πόλεμο θα ληφθεί στη Μόσχα.

“Το θέμα δεν είναι αυτό που θέλει ο Λουκασένκο. Το ερώτημα είναι αν ο Πούτιν θέλει μια άλλη ασταθή χώρα στην περιοχή”, είπε.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ σημειώνει ότι η Συμμαχία εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας «προετοιμάζεται να δικαιολογήσει μια λευκορωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας». Δεν διευκρίνισε τι θα σήμαινε η συμμετοχή της Λευκορωσίας στον πόλεμο, αλλά σημείωσε ότι η Ρωσία θα ήθελε να εμποδίσει τη στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ που λαμβάνει η Ουκρανία πέρα ​​από τα δυτικά της σύνορα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact