ΚΟΣΜΟΣ

Η πιο σαφής ρωσική δήλωση έως τώρα: Οι 3 όροι για να σταματήσει ο πόλεμος απόψε

Η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει ήδη τις προθέσεις της και έχει ξεκαθαρίσει πως θα τελειώσει ο πόλεμος αν η Ουκρανία δεχτεί 4 όρους

Μετά από 4 ώρες διαπραγματεύσεων και εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών, Μόσχα και Κίεβο φαίνεται να σημείωσαν μικρή πρόοδο στις συζητήσεις που πραγματοποίησαν για το τέλος του πολέμου.

Η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει ήδη τις προθέσεις της και έχει ξεκαθαρίσει πως θα τελειώσει ο πόλεμος αν η Ουκρανία δεχτεί 4 όρους:

Τροποποίηση του συντάγματος έτσι ώστε να καταγραφεί επίσημα το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας. Ουσιαστικά να επανέλθει το σύνταγμα στην πρότερη μορφή του, που ίσχυε μέχρι το 2014 ουσιαστικά, το οποίο ανέγραφε ότι η Ουκρανία έχει ουδέτερο καθεστώς, κάτι που άλλαξε με την έλευση της φιλοδυτικής κυβέρνησης, την οποία θέλει να «ξηλώσει» ο Πούτιν.

Ο δεύτερος όρος είναι να αναγνωριστεί η Κριμαία ως ρωσικό έδαφος κι ο τρίτος να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητες οι δύο αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, στις οποίες διαβιούν οι ρωσόφωνοι που μάχονται μαζί με τον ρωσικό στρατό στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

«Εμείς ολοκληρώνουμε την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας με την επιχείρησή μας» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι έχουν εξουδετερωθεί «2.600 στρατιωτικοί στόχοι». «Ολοκληρώνουμε πραγματικά την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε. Αλλά το κυριότερο είναι ότι η Ουκρανία να διακόψει τη στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολεί. Θα πρέπει να προβούν σε τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίψει οποιονδήποτε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε επίσης μιλήσει για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντονιέτσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Και Αυτό είναι όλο. Θα σταματήσει σε μια στιγμή», είπε αναλυτικά ο Πεσκόφ στο Reuters.

Ολα τα παραπάνω βέβαια είναι αδύνατον να τα αποδεχτεί η Ουκρανία, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για παράδοση της χώρας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact