ΚΟΣΜΟΣ

Η Πολωνία δίνει όλα τα μαχητικά MIG-29 στο Κίεβο μέσω ΗΠΑ

Η Πολωνία είναι έτοιμη να μεταβιβάσει αμέσως όλα τα αεροσκάφη της MIG-29 δωρεάν στην αμερικανική κυβέρνηση ως μέρος μιας κίνησης να παραχωρήσει τα αεροπλάνα για χρήση από την ουκρανική αεροπορία για την απόκρουση της εισβολής στη Ρωσία, ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση.

Η Πολωνία είπε επίσης ότι ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να της παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με παρόμοιες επιχειρησιακές δυνατότητες για να καλύψει το κενό. Η Πολωνία είναι έτοιμη να συμφωνήσει αμέσως με τους όρους αγοράς αυτών των μαχητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παραχωρήσει στην Πολωνία μαχητικά F-16.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ -που διαθέτουν αεροπλάνα MIG-29- να ενεργήσουν με παρόμοιο τρόπο. Η κίνηση έγινε μετά από εβδομάδες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και συζητήσεων στο Λονδίνο μεταξύ του Πολωνού πρωθυπουργού και του Μπόρις Τζόνσον.

Αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία διατηρούν σήμερα δεκάδες αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

H ανακοίνωση

Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ραμστάιν και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact