ΚΟΣΜΟΣ

«Καμία πρόοδος στις συνομιλίες», λέει το Κρεμλίνο

Ήταν να μην πάρει μπροστά ο Πούτιν!

Καμία πρόθεση να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει η ρωσική πλευρά, παρά τις αρχικές προσδοκίες που είχααν λανθασμένα καλλιεργήσει χθες Τρίτη οι δυτικοί.

Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη δεν απέδωσαν τίποτα “ελπιδοφόρο” ούτε καμία “πρόοδο”, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

“Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τίποτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ούτε για οποιαδήποτε πρόοδο. Μένει να γίνει πολλή δουλειά“, επεσήμανε ο Πεσκόφ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ουκρανία έθεσε τους όρους της γραπτά.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας θα ενημερώσει τον Τύπο αργότερα σήμερα για τις χθεσινές ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας και ότι το ρωσικό Σύνταγμα αποκλείει να συζητηθεί η τύχη οποιασδήποτε ρωσικής επαρχίας με οποιονδήποτε.

Θυμίζουμε ότι η χθεσινή πρόταση του Κιέβου προέβλεπε μία ιδιότυπη συνθήκη ειρήνης με τη Ρωσία η οποία περιελάμβανε μια δέσμευση για επίλυση της εδαφικής διαμάχης για την Κριμαία εντός 15 ετών χωρίς τη χρήση βίας.

Η Μόσχα δεν αναγνωρίζει “καμία εδαφική διαμάχη”, καθώς η Κριμαία είναι de facto από το 2014 ξανά ρωσικό έδαφος.

Είναι φανερό επίσης πως δεν πρόκειται να μείνει στα εδάφη που ήδη κατέχει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δηλαδή το Ντονμπάς και την Κριμαία.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι η Μόσχα επιθυμεί να μην δημοσιοποιηθεί η ουσία των όσων συζητήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact