ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγισμός κατά του Μπάιντεν στον γερμανικό τύπο!

Εξέγερση και των βιομηχάνων, κατά των κυρώσεων!

Ορυμαγδός επιθετικών δημοσιευμάτων κατά του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των δηλώσεων που έκανε κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο γερμανικό τύπο.

Μεγάλες γερμανικές εφημερίδες όπως η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε και η Ζιντόιτσε Τσάιτούνγκ κατακεραυνώνουν την συμπεριφορά του Πλανητάρχη, χαρακτηρίζοντας την ως επικίνδυνη και εμπρηστική.

Οι δηλώσεις και οι χαρακτηρισμοί Μπάιντεν κατά Πούτιν αποδοκιμάζονται πλήρως, ενώ αφήνονται σοβαρές αιχμές για την σκοπιμότητα τους.

Κοινός τόπος είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να πρωταγωνιστήσει με σκοπό την ειρήνη και την άμεση λήξη των συγκρούσεων, ενώ οι δηλώσεις Μπάιντεν στρέφονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, βοηθούν στην διαιώνιση της σύγκρουσης η οποία όσο περισσότερο κρατήσει τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ζημιές και οι συνέπειες για την Γερμανία.

Η αρθρογραφία αυτή δεν πρέπει να έχει προηγούμενο αναφορικά με συμπεριφορά αμερικανού προέδρου σε τόσο σοβαρά θέματα, καθώς οι Γερμανοί ολοένα και περισσότερο βλέπουν τις αμερικανικές ενέργειες με σκεπτικισμό θεωρώντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τις ΗΠΑ, ώστε να καταφέρουν να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα εις βάρος των γερμανικών.

Εξαιρετικά σημαντική όμως είναι και η κοινή παρέμβαση των προέδρων των βιομηχανικών επιμελητηρίων Γερμανίας και Αυστρίας, οι οποίοι απορρίπτουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής στον τρόπο προμήθειας του ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές συνέπειες τόσο για την βιομηχανία της Γερμανίας, όσο και της Αυστρίας.

Μέχρι στιγμής πάντως η γερμανική ηγεσία και ο καγκελάριος Σολτς δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, σε αντίθεση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος τις αποκήρυξε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact