ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν σαν να είπε ότι μόλις τελειώσει με τη Συρία έχει σειρά το Αιγαίο

Μέχρι και αλλαγή στο Σύνταγμα Σουηδίας και Φινλανδίας ζήτησε ο Ακάρ, αποδεικνύοντας ότι η Άγκυρα έχει «ξεφύγει» τελείως

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές και ακολούθησε το γνωστό προκλητικό του ύφος, όπως αποδεικνύουν και οι δηλώσεις που δημοσιεύουν τα τουρκικά Μέσα.

«Αύριο θα πάμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία και θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας» δήλωσε και συνέχισε: «Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις για τη βελτίωση των ελλείψεων στον διάδρομο ασφαλείας που έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε στα σύνορα με τη Συρία, μόλις ολοκληρώσουμε τις προετοιμασίες μας. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Ουσιαστικά ο Ερντογάν άφησε υπονοούμενα ότι αφού «καθαρίσει» με την Συρία, θα έρθει η σειρά της Ελλάδας! Μάλιστα για να αναπτερώσει το ηθικό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε στην άσκηση «Έφεσος 2022» λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και έστειλε «μήνυμα εμπιστοσύνης στους φίλους μας και φόβου στους εχθρούς μας».

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ δήλωσε: «Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα αποκαλύψουμε κατά πρόσωπο, με ντοκουμέντα, την υποκρισία των συνομιλητών μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Το να μιλάει βέβαια ο Ερντογάν για τρομοκρατία, που αποδεδειγμένα έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, είναι τουλάχιστον για γέλια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χουλουσί Ακάρ

Ακριβώς την ίδια στάση τήρησε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, διαμηνύοντας σε Σουηδία και Φινλανδία, για την Σύνοδο Κορυφής:

«Τούς λέμε κόψτε τις σχέσεις με την τρομοκρατία. Και μας προκαλούν… Σαν να μας κουνάνε το δάχτυλο ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες πήγαν και άπλωσαν την αφίσα του τρομοκράτη.. Μα τι λογική είναι αυτή; Σαν να μας λένε ´κάνουμε ο τι θέλουμε’. Τότε κι εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουμε και να πούμε ‘ναι’ στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αν δεν σταματήσουν να υποστηρίζουν και να έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Θέλουμε ξεκάθαρα βήματα, νόμους, κι αν χρειαστεί Σύνταγμα… Θέλουμε πράξεις. Επίσης, στις συνομιλίες έχουμε και πει και τη θέση μας για άρση του άτυπου εμπάργκο».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, ακολουθώντας την τακτική του καλού και του κακού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμφωνία με τη Φινλανδία και την Τουρκία προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αφού φυσικά διεκδικήσει τα περισσότερα δυνατά οφέλη!

Στην αυριανή τετραμερή συνάντηση Φινλανδίας- Σουηδίας- Τουρκίας- ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλοι περιμένουν που θα καταλήξει, αν και ο Στόλτενμπεργκ είναι ξεκάθαρο τι στάση θα κρατήσει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact