ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μεντβέντεφ απειλεί ευθέως τη Γαλλία με πόλεμο!

Mπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να προσπάθησε τη Δευτέρα να έχει τον ρόλο «πυροσβέστη» στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους τέσσερις όρους της Ρωσίας για να τερματιστεί ο πόλεμος, όμως οι σχέσεις τους δεν είναι καθόλου καλές.

Μόλις λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε τις τηλεφωνικές του επαφές με τους αρχηγούς των κρατών, όπως της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας. Ο Μακρόν, ο οποίος είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ζητώντας τους ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς.

Διπλωματικοί παράγοντες στο Παρίσι εξηγούσαν ότι οι γαλλικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε πολλά μέτωπα και βρίσκονται συχνά πλησίον ή και απέναντι σε ρωσικές, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη και από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό. Στόχος της προεδρικής παρέμβασης ήταν να τονιστούν οι κίνδυνοι που όλο και περισσότερο ελλοχεύουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες.

Με πόλεμο απείλησε ευθέως τη Γαλλία ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σήμερα κάποιοι Γάλλοι υπουργοί δήλωσαν ότι κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία. Προσέχετε τη γλώσσα σας, κύριοι! Και μην ξεχνάτε πως στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι αρκετά συχνά μετατρέπονται σε πραγματικοί».

Η δήλωση που προκάλεσε την «έκρηξη» του Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν εκείνη του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος δήλωσε: «Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» υποσχόμενος ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. «Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact