ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν μίλησε σε κατάμεστο στάδιο υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία, διακόπηκε ξαφνικά η σύνδεση

Στο Λουζνίκι, το γήπεδο της Μόσχας στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018, εμφανίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια εκδήλωση υπέρ του πολέμου και με αφορμή την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας.

Αρκετοί έκαναν λόγο για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που έφτασαν στο στάδιο με λεωφορείο ναυλωμένα από τη ρωσική κυβέρνηση. Μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ακούγεται να λέει «μας φόρτωσαν μέσα στο λεωφορείο και μας έφεραν εδώ».

Στη σκηνή ανέβηκε η Πολίνα Γκαγκάρινα, μια τραγουδίστρια που έχει στο παρελθόν εκπροσωπήσει τη Ρωσία σε Eurovision. Αρκετοί ήταν οι Ρώσοι ποπ σταρς που ανέβηκαν στη σκηνή, μεταξύ των οποίων και ο αγαπημένος του Βλαντίμιρ Πούτιν Νικολάι Ραστοργκούεφ.

Με τη σειρά του στην σκηνή του ασφυκτικά γεμάτου γηπέδου ανέβηκε και ο Πούτιν.

Η χορωδία από πίσω του τραγουδούσε «Για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό/ για τη Ρωσία». Ο Πούτιν αναφέρθηκε στο Ντονμπάς και τα εγκλήματα σε βάρος του πληθυμού του από τους Ουκρανούς. «Αυτή ήταν γενοκτονία. Το να τη σταματήσουμε ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ειδικής επιχειρήσης».

Κάπου εκεί η εικόνα που μοίραζε το Κρεμλίνο «κόπηκε» ξαφνικά και πέρασε κατευθείαν σε μια χορωδία, χωρίς τον Πόυτιν πάνω στη σκηνή. Όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπήρξε πρόβλημα στο stream της εκδήλωσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact