ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι σκότωσαν την δήμαρχο, τον σύζυγό της και τον γιο τους και τους πέταξαν σε ομαδικό τάφο

Με το στόμα ανοιχτό και το βλέμμα παγωμένο έμειναν όσοι δημοσιογράφοι κλήθηκαν τη Δευτέρα (4/4) από τις αρχές στο σημείο όπου εντοπίστηκε ομαδικός τάφος.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου στο χωριό Μοτυζίν, στην περιοχή του Κιέβου, είδαν πτώματα αμάχων, μισοθαμμένα στα χώματα.

Επρόκειτο για τη δήμαρχο του χωριού, Ολγκα Σουxένκο, τον σύζυγό της Ιχόρ και τον γιό της Ολεξάντρ, οι οποίοι, σύμφωνα με τους Ουκρανούς βασανίστηκαν και πριν δολοφονηθούν από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι, λένε οι Ουκρανοί, υποπτεύονταν ότι τα μέλη της οικογένειας συνεργάζονταν με τον ουκρανικό στρατό δίνοντας στοιχεία για πιθανούς στόχους.

Τα τρία μέλη της οικογένειας της δημάρχου είχαν απαχθεί στις 23 Μαρτίου. Η απαγωγή είναι συνήθης πρακτική των ρωσικών δυνάμεων στις περιοχές που καταλαμβάνουν. Αν και οι απαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι μερικές ώρες ή ημέρες αργότερα, τα ίχνη της δημάρχου ήταν χαμένα για ημέρες.

Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν το Σάββατο πίσω από κατοικίες που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και χρησιμοποιούσαν σαν στρατώνες. Εντοπίστηκε δίπλα τους και ένα τέταρτο πτώμα, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί. Τα θύματα είχαν τραύματα από σφαίρες.

Στο ίδιο χωριό βρέθηκε και άλλος ένας νεκρός μέσα σε πηγάδι.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν αναφέρει ότι, μέχρι την Κυριακή (3/4), έχουν εντοπίσει 421 πτώματα αμάχων κοντά στο Κίεβο και ότι ερευνούν το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα.

Αντίθετα, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κανένας πολίτης της Μπούκα δεν έπαθε κάτι από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ οι καταγγελίες για τα εγκλήματα πολέμου στη Μπούκα «συνιστά πρόκληση».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact